Pk-yrityksiä palveleva vientiluotto vihdoin toteutumassa 

11.11.2022

Pk-yritysten käyttöön saadaan uusi rahoitustuote: Finnvera pääsee myöntämään suoria ostajaluottoja pienempiin vientikauppoihin.

EK on ajanut Suomeen jo finanssikriisistä alkaen vientiluottoa, jota voitaisiin käyttää alle 20 miljoonan euron vientikaupoissa. Uudistus harppasi eteenpäin kohti toteutumistaan eduskunnan talousvaliokunnan kuulemisessa 10.11.

Pk-johtaja Petri Vuorion mukaan on tärkeää, että päättäjät ovat ymmärtäneet pk-sektorin tarvitsevan nyt kaiken vetoavun vientiponnisteluihinsa:

”Uudistuksen ansiosta Finnvera voi pian rahoittaa suomalaisyrityksen ulkomaista asiakasta pitkillä yli kahden vuoden ostajaluotoilla. Tämä tarjoaa pk-yrityksille ja keskisuurille Mittelstand-yrityksille täysin uuden myynnin työkalun helpottamaan kauppojen solmimista.”

Uudistus myös tasoittaa pelikenttää, sillä monilla kilpailijamailla vastaavia pk-sektorin ostajaluottoja on ollut jo aiemmin käytössä.

Petri Vuorio toivoo prosessin mahdollisimman nopeaa loppuunvientiä siten, että Finnvera voisi aloittaa uusien vientiluottojen käyttöönoton vielä tämän vuoden puolella.

EK palvelee jäsenistöään järjestämällä webinaarimuotoisia tietoiskuja, joissa kerrotaan tarkemmin vientiluottojen hyödyntämisestä.