Tasavallan presidentti ja yritysvaltuuskunta vierailulle Kazakstaniin

06.06.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Kazakstanin 19.-20.6. Pääkohteena on maailmannäyttely Astana Expo, johon Suomi osallistuu omalla maapaviljongillaan.

Kazakstanin merkittävät energiavarat ja toteutetut panostukset talouden kehittämiseen ovat parinkymmenen viime vuoden aikana nostaneet maan talouden merkittävään kasvuun ja tehneet pinta-alaltaan suuresta itäisestä valtiosta suomalaisyrityksille mielenkiintoisen markkinan. Suomi onkin Kazakstanin johtava pohjoismainen kauppakumppani.

Suomi mukana maailmannäyttelyssä

Suomi osallistuu Kazakstanissa 10.6.-10.9. järjestettävään maailmannäyttelyyn.  Suomen avainteemat Astana Expossa ovat Pure Energy, Clean Water, Excellent Education ja Smart Cities.

Vierailulla on mukana yritysvaltuuskunta, johon kuuluvat Finnair, Isku-Yhtymä, Kemira, Oilon, Oulun kaupunki, Outotec, Tikkurila, Vaisala, Wärtsilä ja Elinkeinoelämän keskusliitto.

Vierailulle osallistuu myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen. Yritysvaltuuskunnan puheenjohtajana toimii Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal.

– Kazakstanin talouden koko on kuusinkertaistunut 2000-luvun aikana ja kasvun odotetaan jatkuvan suotuisasti tulevaisuudessakin. Vierailu tarjoaa suomalaisyrityksille hyvän mahdollisuuden saada entistä parempi jalansija kasvavilla markkinoilla, yritysvaltuuskunnan puheenjohtaja Rosendal toteaa.

Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Petri Vuorio pitää vierailun ajankohtaa hyvänä.

– Vierailuajankohdan ajoittuminen Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksien yhteyteen tuo mukanaan merkittävää lisänäkyvyyttä. Hyvät kahdenväliset suhteet ja läsnäolo kohdemarkkinoilla vahvistavat asemaamme Kazakstanin johtavana pohjoismaisena kauppakumppanina, Vuorio sanoo.