Team Finland rakentaa entistä saumattomampaa palvelukokonaisuutta ja yhteistä asiakastyötä

07.11.2019

Julkiset kansainvälistymispalveluiden tarjoajat tiivistävät yhteistyötään. Tavoitteena on tarjota yrityksille entistä sujuvampaa asiakaspalvelua niin kotimaassa kuin maailmalla.

Team Finland -verkosto edistää vientiä ja pk-yritysten kansainvälistä kasvua tarjoamalla sujuvan palvelupolun maakunnista maailmalle. Ydintoimijoita ovat työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoministeriö, Business Finland, Finnvera, ELY-keskukset ja TE-toimistot.

Team Finland -johtoryhmä on hyväksynyt uudet suuntaviivat verkoston kehittämiselle. Uuden strategian myötä on käynnistetty 15 uudistustoimenpidettä, joilla tavoitellaan entistä saumattomampaa palvelukokonaisuutta ja yhteistä asiakkuustyötä. Työtä tukee yhteinen  asiakkuudenhallintajärjestelmä. Myös viestintää selkiytetään, jotta eri tahojen palveluista koostuva kokonaisuus on asiakkaille ymmärrettävä ja helposti lähestyttävä.

Pk-johtaja Jouni Hakala on edustanut Elinkeinoelämän keskusliittoa (EK) strategiatyötä valmistelua ohjanneessa johtoryhmässä.

”Team Finlandin vahvuus on juuri verkostossa. Uusi strategia pureutuu olennaiseen: kuinka saada eri toimijoiden yhteistyö ja työnjako toimimaan virtaviivaisesti yli hallintorajojen. ”

Suomessa on nyt ennätysmäärä vientiin suuntautuvia yrityksiä, Hakala muistuttaa.

”On tärkeää, että yrityksiä palvellaan tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti kansainvälistymisen kaikissa vaiheissa, oli sitten kyseessä kansainvälistymisen ensi askelista tai asemansa vakiinnuttaneesta konkarista”.

Lue lisää Team Finlandin verkkosivuilta:

Team Finland -verkoston strategia
Team Finland –verkoston organisaatiot
Lisätietoa Team Finland -verkostosta
Tiedote 29.10.: Viennin ja kansainvälisen kasvun ohjelman valmistelu etenee