Tomi Lantto, Antell: Johda omalla esimerkillä

14.03.2019

”Perheyrityksessä omistajien ja johdon rooli vastuullisuustyössä on aivan keskeinen. Suomessa vahvin ja ehdottomasti paras viestinnän muoto on oma esimerkki, varsinkin arvokeskustelussa”, Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Lantto sanoo.

Antell työllistää sadassa ravintolassaan ja konsernijohdossa sekä keskitetyissä toiminnoissaan yli 500 ravintola-alan ammattilaista.

”Työntekijän ja yrityksen arvot eivät voi olla merkittävästi ristiriidassa. Sama koskee esimiehiä, ylintä johtoa, toimitusjohtajaa ja hallitusta – ei kukaan voi olla toteuttamassa toimintaa, joka on omien perusarvojen vastaista”, Lantto toteaa.

Antellin missio ja asiakas- ja henkilöstölupaus on tehdä ”aidosti hyvää joka päivä”.
”Se, että olemme aidosti lähellä ihmistä ja teemme heille hyvää, tulee vahvasti siitä, että olemme perheyritys”, Lantto uskoo.

Konsernin arvoiksi on määritelty ratkaisukeskeisyys, innostuneisuus, maku – ja välittäminen.

”Välittäminen on tärkeä arvo meille. Haluamme välittää asiakkaista, työkaverista, työn laadusta, ruoan mausta ja puhtaudesta, yrityksen tuloksesta, omasta osaamisesta ja työturvallisuudesta. Haluamme välittää omasta itsestämme niin paljon, ettemme lipsu työssämme. Välittäminen liittyy ammattiylpeyteen – se liittyy kaikkeen toimintaan”

”Jos yrityksen arvot poikkeavat paljon asiakkaiden arvoista, yritys ei todennäköisesti kovin paljoa kasva vaan sille käy jollakin muulla tavalla. Sama pätee vastuullisuuteen. Asiakkaan kanssa täytyy mennä käsi kädessä – ei voi mennä liikaa asiakkaan edellä, eikä voi mennä yhtään asiakkaan perässäkään. Täytyy miettiä, mikä yrityksen arvomaailmassa resonoi asiakkaan arvomaailman kanssa, ja kuunnella niitä arvoja.”

Johtajan vinkki johtajalle: Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Antell sanoo, että paras tapa johtaa vastuullisuustyötä on toimia itse valittujen arvojen mukaan.

”Näyttäkää esimerkkiä omalla toiminnallanne. Vastuullisuus tai mikään muukaan liiketoiminnassa voi olla päälleliimattua. Olkaa oma itsenne ja rehellisiä itsellenne. Kun toiminta tulee aidosti sydämestä, sen aistii.”

Oululainen Antell -konserni pyörittää noin sataa henkilöstöravintolaa ja kahvilaa ympäri Suomen. Catharina Henrika ”Katri” Antellin vuonna 1880 perustama kahvilaketju on vuodesta 1976 toiminut Lanton perheen omistuksessa. Nyt yritystä johtavat sisarukset Tomi ja Annukka Lantto. Tomi Lantto on konsernin toimitusjohtaja ja Annukka Lantto varatoimitusjohtaja.

Vastuullisuuden suunnannäyttäjät -podcast:

Kuuntele Apple Podcastina Kuuntele Android-laitteessa Kuuntele Spotifyssa Podcastin RSS-tilauslinkki