Tukea kansainvälisen osaajan rekrytointiin

23.04.2019

Suomalainen elinkeinoelämä kilpailee osaamisesta ja osaajista. Samaan aikaan kansainväliset osaajat ovat ulkomaan markkinoille tähtäävissä pk-yrityksissä alihyödynnetty potentiaali. Heidän avulla yrityksillä on mahdollisuus saada kohdemarkkinoiden tuntemusta, kielitaitoa, valmiita kansainvälisiä kontakteja ja verkostoja. Lisäksi heillä on myös usein ymmärrystä globaaleista bisnestrendeistä.

Business Finlandin Talent Explorer -rahoituksen avulla yritys voi palkata asiantuntijan tuomaan uutta tietoa ja osaamista, jonka avulla yritys voi edetä  kansainvälisillä markkinoilla. Talent Explorer -rahoituspalvelu on tarkoitettu pk- ja midcap-yrityksille, ja yritys voi olla kansainvälistymisen alkuvaiheessa tai toimia jo vientimarkkinoilla.

Rahoitus on tarkoitettu vain uuden asiantuntijan kustannuksiin. Business Finlandin myöntämän rahoituksen määrä on enintään 20 000 euroa, ja se kattaa maksimissaan 50 prosenttia palkattavan asiantuntijan kustannuksista (palkkakustannukset sivukuluineen ja mahdolliset matkakulut) ensimmäisten 6–12 kuukauden ajalta. Hankkeiden koko on siis enintään 40 000 euroa.

Lisätietoja Talent Explorer -rahoituksesta