Turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen — hyviä käytäntöjä yrityksille (päiv. 19.3.2021)

Turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen mahdollistavat talouden avaamisen. Elinkeinoelämän keskusliitto EK on yhdessä jäsenliittojensa kanssa koostanut oppaan eri alojen hyvistä käytännöistä kaikkien suomalaisyritysten käyttöön. Tutustu oppaaseen webinaarissa ja yritysesimerkkeihin!

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on yhdessä jäsenliittojensa kanssa koostanut oppaan eri alojen hyvistä käytännöistä kaikkien suomalaisyritysten käyttöön. Kuvatut käytännöt ovat suosituksia ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä.

Lataa oppaat käyttöösi

Turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen: hyviä käytäntöjä yrityksille -opas (päiv. 19.3.2021)

Safe work, services and consumption and transport: Best practices guide for all businesses (updated 19.3.2021)

Tutustu käytäntöihin ja oppaaseen EK:n ja EK-Tiedon yhteisessä webinaarissa

Webinaarissa oppaan suositukset ja hyvät käytännöt käydään läpi osa-alueittain: turvallinen työ, turvallinen asiointi ja kuluttaminen sekä turvallinen liikkuminen. Webinaarissa EK:n yritysturvallisuuden johtava asiantuntija Markku Rajamäki avaa opasta käytännönläheisesti ja taustoittaa asioita oppaaseen päätyneiden käytäntöjen takaa. Webinaari on nauhoitettu 10.6.2020.

 

Tutustu yritysesimerkkeihin turvallisesta asioinnista ja turvallisesta työstä

Videolla K-ryhmän Anne Hujala kertoo, millaisia asioita kaupoissa on tehty turvallisen asioinnin mahdollistamiseksi ja miten asiakas osaltaan voi varmistaa turvallisen palvelukokemuksen.

Turvallisuusohjeiden noudattaminen asioidessa on edelleen tärkeää ja korostuu varsinkin nyt yhteiskunnan hiljalleen avautuessa. Ohjeet ovat edelleen voimassa ja niitä pitäisi kaikkien pyrkiä noudattamaan huolellisesti. Kesko on myös koonnut ohjeita kaupoissa asiointiin.

Mitä EK:ssa on tehty, jotta toimistolla työskentely olisi myös turvallista? Videolla Elinkeinoelämän keskusliiton osaamisen ja digin sekä HR:n johtaja Taina Susiluoto kertoo, millaisia asioita EK:ssa on tehty turvallisen työskentelyn mahdollistamiseksi ja miten esimerkiksi työntekijöiden työmatkaturvallisuuteen on kiinnitetty huomiota.