Auli Rytivaara

Asiantuntijalääkäri

040 356 7594

Töissä

Työskentelen EK:ssa asiantuntijalääkärinä. Koulutustaustaltani olen työterveyshuollon erikoislääkäri ja sielultani lääkäri. Mottona “lääkäri hoitaa, luonto parantaa”. Olen työskennellyt parikymmentä vuotta työterveyshuollossa työterveyslääkärinä ja edelleen pidän pientä iltavastaanottoa, jotta kliiniset lääkärin taidot säilyvät. Pidän kovin potilastyöstä. Viiden vuoden ajan toimin johtavana työterveyslääkärinä palveluntuottajalla, jolloin pääsin kehittämään työterveyshuollon substanssia ja työskentelemään tiiviisti yritysten henkilöstöhallinnon ja johdon kanssa. Työterveysyhteistyössä kehitimme yrityksille vaikuttavaa työterveyshuoltoa. Tällä hetkellä EK:ssa toimin vaikuttamistyössä työnantajien edustajana erilaisissa neuvottelukunnissa STM:ssä, Kelan ja Työterveyslaitoksen yhteistyöfoorumeilla sekä EU OSHA:ssa työturvallisuusasioiden parissa. Erityisen tärkeänä koen koulutuksen ja liittojen sekä yritysten konsultoinnin terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa.

Vapaalla

Mottonani on, että vapaa-ajan tekemisen pitää olla mukavaa, sosiaalista ja terveyttä edistävää.

Olen toiminut vuosia, jollei vuosikymmeniä lasteni harrastusten jääkiekon ja jalkapallon parissa avustajana, huoltajana, joukkuelääkärinä. Monia hienoja kokemuksia harjoituksista, peleistä ja pelireissuista – ja mikä parasta olen oppinut tuntemaan lapsia ja nuoria, joiden elämää on kiva seurata.

Nautin monenlaisesta liikunnasta itsekin kuten kävely sauvoilla tai ilman, lenkkeily, pyöräily, tennis, golf, talvisin murtomaahiihto. Ulkoilu yhdistettynä liikuntaan on aivan parasta. Mökillä on kiva usein vain oleilu, aamu-uinnit, marjastus ja pihalla touhuaminen. Konsertit ja museovierailut kuuluvat myös vapaa-aikaani.

Ensimmäinen työpaikkani

Ensimmäinen työpaikkani oli urheiluseurani Oulun Pyrinnön ylläpitämä jäätelökioski. Asiakaspalvelu oli antoisaa ja jäätelön syönnistä sai hyvin energiaa harjoitteluun. Sittemmin työskentelin Veikkauksessa tarkistamassa lottokuponkeja sapluunalla.

Kirjoitukseni