Vaalit 2023 : Yrittäjävaltuuskunta julkisti EK:n yrittäjien 7 askelta Suomen kasvuun

09.06.2022

EK:n Yrittäjävaltuuskunnan tavoitteena on saada Suomeen kaikkien aikojen yrittäjämyönteisin hallitusohjelma. Näin palvellaan koko Suomen etua: yrittäjien ja omistajien varassa luodaan Suomen kasvua, investointipäätöksiä sekä työpaikkoja ja toimeentuloa.

”Suomi tarvitsee vaativissa kriisioloissa parhaan mahdollisen hallitusohjelman. Yrittäjyys ja omistajuus kuuluvat hallitusohjelman ytimeen”, arvioi Yrittäjävaltuuskuntamme puheenjohtaja Tuomas Pere.

Eduskuntavaalien lähestyessä käsillä on tärkeä vaikuttamisen aika, korostaa Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Tuomas Pere (Pintos Oy):

”Suomi kohtaa paraikaa useita päällekkäisiä kriisejä. Niistä selvitäksemme maahan tarvitaan paras mahdollinen hallitusohjelma, jolla pystymme turvaamaan niin talouden kestävyyden kuin koko yhteiskunnan elinvoiman. Ja terve talous on myös turvallisuuden ja huoltovarmuuden perusta.”

Suomalainen yrittäjyys ja omistajuus ovat lähtökohta ja edellytys Suomen kestävälle kasvulle, sanoo pk-johtaja Petri Vuorio:

”Pk-sektorin varassa luodaan uusia työpaikkoja ja tehdään elintärkeitä investointipäätöksiä. Myös vihreässä siirtymässä onnistuminen on riippuvainen pk-sektorista. Seuraavaan hallitusohjelmaan on saatava tätä koskevat tehokkaat kannusteet yrittäjille ja omistajille. Taikaluoteja tai oikopolkuja ei ole – Suomen on uskallettava laittaa tärkeät perusasiat kuntoon ja tartuttava välttämättömiin reformeihin”.

EK:n Yrittäjävaltuuskunnan vaaliteemat julkistuivat

Yrittäjävaltuuskunnan tavoitteena on aikaansaada Suomeen kaikkien aikojen yrittäjämyönteisin hallitusohjelma. Sen keskeisiä elementtejä ja vaalitavoitteita on viime kuukausien ajan valmisteltu Yrittäjävaltuuskunnan ja EK:n toimiston yhteistyönä, hyödyntäen myös yrityskyselyjemme tuottamaa jäsenkentän palautetta.

Yrittäjävaltuuskunnan vaaliviestit on koottu 9.6. valmistuneeseen julkaisuun otsikolla ”EK:n yrittäjien 7 askelta Suomen kasvuun”:

  • Ylihallituskautinen sitoutuminen julkisen talouden tasapainottamiseen
  • Ratkaistaan osaajapulaa kotikentällä ja vauhditetaan kansainvälistä rekrytointia
  • Kohti kannustavaa, kilpailukykyistä ja ennakoitavaa verotusta
  • Lisää joustoja paikallisella sopimisella; työrauhalait 2020-luvulle
  • Suomalainen omistajuus – pelastetaan pk-sektorin omistajanvaihdokset
  • Investoinnit liikkeelle viranomaisluvituksen uudistuksella
  • Mittelstand – lisää keskisuuria kasvuyrityksiä

”Työ jatkuu – lähikuukausina valmistelemme uusia esityksiä ja ulostuloja, joilla konkretisoimme kasvun 7 askelta”, lupaa pk-johtaja Petri Vuorio.

EK:n yrittäjien 7 askelta Suomen kasvuun