Yritys – kerro, kuinka Intian kauppaa voisi helpottaa!

13.09.2022

EU haluaa tiivistää kaupankäyntiä Intian kanssa, joka on nousemassa kovaa vauhtia maailman suurimmaksi markkinaksi. EK:ta ja ulkoministeriötä kiinnostavat suomalaisyritysten kohtaamat kaupan esteet. Kerro näkemyksesi ja auta Suomea Intian markkinoille!

Intian oletetaan nousevan lähivuosina Kiinan ohi väkimäärältään maailman suurimmaksi markkinaksi. Maan talous kasvaa yli seitsemän prosentin vauhtia – jatkossa peräti kaksi kertaa globaalia taloutta nopeammin.

Vientipotentiaali Suomelle on huomattava. Intialla on kova paine löytää keinoja vihreän siirtymän ja digitalisaation edistämiseksi. Vielä nyt Intia mahtuu vain vaivoin 25 tärkeimmän kauppakumppanin listalle. Toivottavasti tähän saadaan muutos!

EU on vastikään aloittanut uudelleen vapaakauppasopimusneuvottelut Intian kanssa. Samalla neuvotellaan myös investointisuojasta ja maantieteellisistä merkinnöistä. Nyt yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa EK:n ja ulkoministeriön kautta siihen, millaisia tavoitteita Suomi asettaa kauppaneuvotteluille.

Yritys, kerro Intian kaupankäyntiin liittyvistä haasteista! Mitä kaupan esteitä tulisi raivata tavarakaupassa, palvelukaupassa, investoinneissa, teollis- ja tekijänoikeuksissa, julkisissa hankinnoissa tai esimerkiksi henkilöiden maahantulossa?

Voit kommentoida aihetta vapaamuotoisesti ja luottamuksellisesti sähköpostilla joko EK:n asiantuntijalle (heli.siikaluoma@ek.fi) tai ulkoministeriöön (kpo-20@formin.fi). Toivomme yhteydenottoasi 21.9. mennessä.