Yritysten luottamus kohentui lievästi maaliskuussa

Suhdannearvioiden kirkastumisesta huolimatta vain rakentamisen tilanne on keskimääräistä parempi. Teollisuuden luottamus vahvistui valmistuotevarastojen supistumisen myötä. Palveluyritysten suhdannearviot heikkenivät hivenen, mutta myynnin kasvun ennakoidaan jatkuvan. Vähittäiskaupan myynti pysynee kevään aikana likimain ennallaan, kuvailee ekonomisti Jouko Kangasniemi maaliskuun suhdannetilannetta.

Teollisuuden luottamus vahvistui hivenen maaliskuussa. Luottamusindikaattorin uusin saldoluku oli -4, kun helmikuussa tehdyn tiedustelun tarkistettu lukema oli -7. Indikaattori on hieman pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) alempana.

Rakentamisen luottamus nousi maaliskuussa hieman pitkän aikavälin keskiarvon (-8) yläpuolelle. Saldoluku oli -5, kun edellisessä kuussa tehdyssä tiedustelussa saldoluku oli -9.

Palvelujen luottamusindikaattori hiipui lievästi. Yleiset suhdannearviot ovat heikentyneet, mutta myynnin kasvun ennakoidaan jatkuvan lähikuukausinakin. Saldoluku oli +8, helmikuussa lukema oli +10. Pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Vähittäiskaupan luottamus vahvistui maaliskuussa. Myyntimäärien arvioidaan pysyvän kevään aikana likimain ennallaan. Uusin saldoluku oli -7, kun helmikuisen tiedustelun tarkentunut lukema oli -10. Indikaattori on jonkin verran pitkän aikavälin keskiarvoa (-2) alemmalla tasolla.