Janne Peljo

Johtava asiantuntija

040 528 5754

Töissä

Työskentelen EK:ssa ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvien kysymysten parissa. Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden hupeneminen ovat aikamme vakavimpia haasteita, ja tehtävänäni on ymmärtää niitä yritysten, sijoittajien ja yhteiskunnan näkökulmasta. Erityisen innostavaa minulle on se, että Suomi ja suomalaiset yritykset voivat olla merkittävässä roolissa ilmastohaasteen ratkaisemisessa kansainvälisesti, ja samalla rakentaa Suomelle kestävää taloudellista hyvinvointia.

Vapaalla

Vapaa-aika kuluu pääasiassa lasten kanssa ulkoillessa tai muuten lasten harrastusten parissa, mutta ajoittain tarjoutuu myös arvokkaita tilaisuuksia illanviettoihin ystävien kanssa. Myös lukeminen ja kirjojen kuuntelu ovat mieluisaa ajanvietettä. Melkeinpä aina on käynnissä seuraavan maratonin suunnittelu, vaikka toteutus onkin viime vuosina jäänyt vajaaksi.

Ensimmäinen työpaikkani

Jos ohitetaan markka-ajan ”tonnilla töihin” -kampanja sekä lastenleiriohjaajan ja jalkapallovalmentajan pestit, niin ensimmäinen varsinainen työpaikkani oli Alahärmän Essolla huoltoasematyöntekijänä. Siitä huolimatta uskallan edelleen syödä myös huoltoasemasämpylöitä.