Blogataan omistajuudesta: 18 tapaa edistää omistajuutta – tule mukaan keskustelemaan

28.09.2017

EK:n perustama työryhmä on julkaissut pk-puheenjohtajan Kari Jussi Ahon johdolla 18 uudistusehdotusta, joilla edistettäisiin ja vauhditettaisiin yritysten omistajuutta Suomessa.

Jouni Hakala

Pk-johtaja Jouni Hakala

Suomalaisen omistajuuden toimintaohjelman tavoitteena on rakentaa Suomelle valoisampaa tulevaisuutta siten, että hyvinvointia ja menestyksen edellytyksiä riittäisi niin yksityishenkilöille, yrityksille kuin kansantaloudelle kokonaisuutena. Pk-yrittäjyyden ohella ohjelmassa nostetaan esiin mm. kotitalouksien osakesäästäminen, valtionyhtiöiden rooli, vero- ja kasvupolitiikan ennustettavuus sekä kansalaisten taloustaidot.

Ohjelman julkistustilaisuudessa 21.9. EK:n ehdotuksia oli arvioimassa joukko tunnettuja poliitikkoja eri puolueista. Näkemyksemme pk-yritysten merkityksestä tuntui saavan laajaa tukea. Kaikkia EK:n ehdotuksia ei suoralta kädeltä ostettu, mutta saimme kiitosta keskustelunavauksesta.  Nyt on hyvä siirtyä aiheen tarkempaan puintiin.

Omistajuus ja sitä edistävä keinovalikoima on EK:n edunvalvonnan ykkösteemoja pitkälle tulevaisuuteen. Käymme aihetta koskevaa keskustelua mielellään niin päättäjien, vaikuttajien, tutkijoiden, jäsenistön kuin kansalaisten kanssa.

Vahvistamalla kotimaista omistajuutta voimme vauhdittaa Suomen kasvua sekä luoda näin työtä, vientiä, elintasoa ja hyvinvointia. Parhaimmillaan omistajuuden edistämiseen löytyy Suomea hyödyttävä yhteinen näkemys yli hallituskausien.

Tervetuloa puimaan tärkeää aihetta – niin digikanavissa, eri foorumeilla, kasvokkain ja Twitterissä aihetunnisteella #omistajuus.