Kesäduunari siirtyi EK:sta armeijaan: Kiitokset monipuolisista tehtävistä!

03.07.2017

”Mitä osaat kertoa EK:n toiminnasta etukäteen?”, kuului kysymys työhaastattelussani huhtikuun lopulla Eteläranta kympin Teollisuuskeskuksessa. Enhän minä aiheesta vielä siinä vaiheessa paljoa tietänyt, mutta pian saisin oppia, sillä tulin valituksi EK:n Yrittäjyys ja elinkeinopolitiikka -vastuualueelle kesäharjoittelijaksi, bloggaa Milo Martikainen.

Kesäpestini alkoi toukokuun puolivälissä ja pääsin suoraan hommiin. Työtehtäviini kuului mm. tiedon etsimistä sekä olemassa olevan datan läpikäyntiä, analysointia ja visualisointia. Pääsin opettelemaan myös itselleni uusien tietojärjestelmäohjelmien, kuten MS SQL:n, käyttöä työn ohessa.

Työ ei kuitenkaan missään nimessä koostunut vain näyttöpäätteen edessä istumisesta. Harjoittelun alussa kollegani tekivät minulle hyvin selväksi, että olen täällä oppimassa, joten minun kannattaisi hakeutua mukaan kaikkiin mahdollisiin seminaareihin ja kokouksiin, joista voisi olla hyötyä juuri minulle. Niin myös tein, ja sain huomata, että EK:n liittoyhteisörakenne ja luonne asiantuntijaorganisaationa olivat omiaan edistämään laajaa verkostoitumista.

Olin yllättynyt siitä, kuinka kokonaisvaltaisesti kesäharjoittelija otettiin mukaan niin oman kuin muidenkin vastuualueiden työskentelyyn. Oman työnsä hedelmiä pääsi konkreettisesti näkemään, kun esimerkiksi laskemiani lukuja tai etsimääni tietoa esitettiin kokouksissa.

Yleisesti ottaen ensimmäiset niin sanotut ”oman alan” työt toimivat nuorelle ponnahduslautana tulevaisuuden uralle. Töissä hankittu uusi tieto ja substanssiosaaminen ovat jotain, mitä pelkistä opinnoista on mahdotonta saada. Valmistumisen jälkeen erilaisten työtehtävien kokeileminen lyhyissä pätkissä ei olekaan enää yhtä helppoa.

Haluan kiittää EK:n mahtavaa porukkaa monipuolisista ja kiinnostavista työtehtävistä sekä tuesta ja neuvoista, joita harjoitteluni aikana sain!

Seuraavaksi asettelen Suomi-100 pinssiä bleiserin sijasta kurkkusalaattipuvun kaulukseen, kun astun Suomen valtion palvelukseen. Tuleva vuosi kuluu siis armeijan leivissä. Sen jälkeen ovat vuorossa tietojärjestelmätieteen ja business analytiikan maisteriopinnot Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa.