Lakimiesharjoittelija kesätyöstään: ”Työaikalaki todella mielenkiintoista”

18.08.2017

Toinen kesä alkaa nyt olla vietettynä Eteläranta 10 Teollisuuskeskuksessa. En voisi olla kiitollisempi täällä hankkimastani kokemuksesta ja saamistani opeista. Kesän 2016 työskentelin EK:n jäsenliitossa ja tänä kesänä siirryin muutaman kerroksen samassa talossa ylöspäin, kun aloitin toukokuussa EK:n Työelämä-vastuualueella lakimiesharjoittelijana.

Kesäni kului erilaisten työlainsäädäntöön, työehtosopimuksiin ja oikeuskäytäntöön liittyvien kansainvälisten selvitysten ja analyysien parissa, joiden kautta opin paljon uutta paitsi Suomen myös muiden EU-maiden työlainsäädännöstä, mistä on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa.

Erityisen kiitollinen olen siitä, että minulle annettiin mahdollisuus osallistua asiantuntijoidemme mukana erilaisiin työryhmiin ja kokouksiin, mikä on ollut äärimmäisen mielenkiintoista ja opettavaista. Pääsin jopa seuraamaan hyvin ajankohtaisen työaikalain uudistamistyötä työryhmän kokouksissa, joten olen päässyt ns. pääkallopaikalle! Suosittelenkin kaikkia työoikeudesta kiinnostuneita oikeustieteen loppuvaiheen opiskelijoita hakemaan kesätöihin EK:n Työelämä-vastuualueelle, sillä täältä saatu työkokemus on todella arvokasta ja työyhteisö mitä parhain.

Kiitokset siis koko EK:n väelle lämpimästä vastaanotosta ja mielenkiintoisista työtehtävistä, ehkä näemme taas! Tänään jätän ainakin toistaiseksi Etelärannan taakseni ja siirryn uusiin haasteisiin työoikeuden parissa monta kokemusta ja oppia rikkaampana.