EK: Ennakkoluuloton asenne työllisyysryhmään

01.09.2016

Elinkeinoelämän keskusliitto on tyytyväinen, että hallitus odottaa työmarkkinajärjestöiltä nopeita toimia työllisyyden parantamiseksi. Hallituksen asettaman työryhmän on määrä saada ehdotukset valmiiksi syyskuun loppuun mennessä.

– Nyt tarvitaan työryhmässä ennakkoluulotonta asennetta tai työllisyystavoitteen saavuttaminen karkaa lopullisesti, arvioi EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Hallitus on asettanut myös kannustinloukkutyöryhmän, jonka määräaika on puoli vuotta. EK:n mielestä on hyvä, että hallitus on päättänyt toteuttaa merkittävän kannustinloukkujen purkamisen.

– Kannustinloukkujen purkamisen tavoitteena työryhmässä tulee olla, että työn vastaanottaminen on aina kannattavampaa kuin sosiaaliturvan varassa eläminen. EK:n mielestä työlle saatiin hyvä alku, kun hallitus luopui päivähoitomaksujen korotuksista.

EK suhtautuu myönteisesti hallituksen esitykseen työkokeilun laajentamisesta niihin yrityksiin, joissa on osa-aikaisia työntekijöitä. Esityksessä olisi pitänyt mennä vieläkin pidemmälle.

Hallituksen lisäsäästöt koulutuksesta ovat EK:n mielestä yksiselitteisesti kiky-sopimuksen vastaisia.

EK:n budjettiehdotukset