EK:n yritysjohtajat koulukiertueelle sparraamaan nuoria

10.02.2016

EK:n hallituksen jäseniä lähtee valtakunnalliselle kiertueelle sparraamaan lukiolaisten ja ammattikoululaisten työelämätaitoja. Nuorille töitä! -kiertueella ovat seuraavina vuorossa Tampere, Turku, Vaasa, Jyväskylä, Rovaniemi ja Seinäjoki.

 

nuorilletoita_1rivinen_logo-1Nuorten koulutukseen, osaamiseen ja työllistämiseen panostaminen on kansakunnan paras sijoitus tulevaisuuteen. Siksi EK toteutti jo vuosi sitten hallituksensa puheenjohtajan Matti Alahuhdan johdolla kampanjan, jolla haastettiin yrityksiä palkkaamaan nuoria. Hyvän vastaanoton saanut kampanja viritetään nyt entistä kovempaan vauhtiin.

Koulukiertue 8 paikkakunnalle

Tämän kevään Nuorille töitä! -kampanjan tavoitteena on välittää nuorille työelämätaitoja, opastaa työnhaussa sekä kannustaa pohtimaan omia työ- ja opiskeluvalintoja. Toisena painopisteenä on kannustaa työnantajia ottamaan nuoria ennakkoluulottomasti töihin.

Kampanjan ytimenä on 8 paikkakuntaa ja 14 koulua kattava kiertue, joka toteutetaan yhdessä Taloudellinen tiedotustoimisto TAT:n koordinoiman Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa.

EK:n hallituksen jäseniä lähtee koulukiertueelle mukaan tapaamaan tuhansia nuoria ja kertomaan heille työelämätaidoista ja kesätyön hakemisesta. Yritysjohtajien lisäksi ovat äänessä myös työelämää pohtivat nuoret.

Nuorille töitä! ja Vastuullinen kesäduuni -koulukiertueen seuraavat tapahtumat:
Tampere pe 12.2. Tero Kiviniemi, YIT Oyj, varatoimitusjohtaja
Turku ti 16.2. Antti Herlin, KONE Oyj, hallituksen puheenjohtaja
Vaasa ti 23.2. Matti Alahuhta, EK, hallituksen puheenjohtaja
Jyväskylä to 10.3. Vesa-Pekka Kangaskorpi, Keskisuomalainen Oyj, toimitusjohtaja
Rovaniemi ke 16.3. Johanna Ikäheimo, Lappset Group Oy, hallituksen puheenjohtaja
Seinäjoki ti 22.3. Veli-Matti Mattila, Elisa Oyj, toimitusjohtaja

Nuorille töitä! -kampanjan lähtölaukaus tapahtuu Tampereella Rekrytori-messuilla ke 10.2. EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen toimesta. EK on pääyhteistyökumppani messuilla, joilla on avoinna yli 6 000 työpaikkaa.

Rekrytointisivusto tuo yhteen nuoret ja työnantajat

Internetissä EK:n kampanjan ytimenä on Nuorilletoita.fi -rekrytointisivusto, jossa työnantajat ja nuoret konkreettisesti kohtaavat.

Aktivoimme yrityksiä ilmoittamaan nuorille suunnatut avoimet työpaikat, harjoittelupaikat ja oppisopimukset Nuorilletoita.fi-sivustoon ja vastaavasti ohjaamme nuoria hakemaan sieltä sopivaa työpaikkaa.

Verkkosivusto on kokenut täysremontin, jotta sekä palkkaaminen että työpaikan hakeminen olisi mahdollisimman sujuvaa. Työpaikkojen ilmoittaminen on yrityksille maksutonta ja helppoa.

Nuorisotyöllisyys EK:n avainteemoja 2016

Nuorisotyöllisyys on läpileikkaava teema EK:n useissa hankkeissa, kertoo EK:n asiantuntija Heidi Marttila.

– Nuorille töitä! -kampanjan ohella panostamme oppisopimuskoulutuksen kehittämiseen, jotta nuoret löytäisivät sen entistä paremmin. Lisäksi olemme olleet käynnistämässä Findwork.fi-palvelua, jolla pyrimme saamaan Suomessa tutkintoaan tekevät ulkomaalaiset opiskelijat työllistymään suomalaisiin pk-yrityksiin. Haemme myös keinoja helpottaa maahanmuuttajanuorten työelämään pääsyä.