EK:n Yrittäjäpaneeli – uusi väylä vaikuttaa pk-edunvalvontaan

Yrittäjäpaneelin avulla EK:n jäsenyritykset pääsevät ottamaan kantaa ajankohtaisiin lainsäädäntöhankkeisiin ja poliittisiin päätöksiin.

EK uudistuu voidakseen toimia entistä tehokkaammin suomalaisten pk-yritysten hyväksi, vahvistaa EK:n PK-johtaja Jouni Hakala:

– Kehitämme tapoja, joilla jäsenyritykset pääsevät vaikuttamaan EK:n edunvalvontaan. Vuorovaikutus on yhtä tärkeää EK:n asiantuntijoille, jotka tarvitsevat suoraa palautetta kentältä. Näihin tarpeisiin pk-tiimimme on kehittänyt Yrittäjäpaneelin.

Yrittäjäpaneelilla selvitetään jäsenistön näkemyksiä, huolia ja ratkaisuehdotuksia ajankohtaisiin kysymyksiin, joissa EK haluaa vaikuttaa päätöksentekoon.

Jokaisen yrittäjäpanelistin vastaus on tärkeä, sanoo Hakala:

– Vastauksia hyödynnetään, kun EK määrittelee edunvalvontatavoitteitaan ja perustelee niitä päättäjille. Tulokset ovat arvokkaita myös viestinnällisesti, kun tuomme pk-kentän näkemyksiä julkiseen keskusteluun.

Yrittäjäpaneeliin on valittu 700 yritystä, jotka muodostavat edustavan otoksen eri yrittäjäryhmistä eri puolelta Suomea.

Yrittäjäpaneelin on kehittänyt EK:n johtava asiantuntija Jari Huovinen. Hän lupaa EK:n jatkavan myös tähänastisia laajempia yrityskyselyitä, joihin koko jäsenkenttä kutsutaan jatkossakin vastaamaan:

– Nyt käynnistyvällä Yrittäjäpaneelilla on tarkoitus toteuttaa kevyempiä täsmäkyselyitä, joilla päästään selvittämään jäsenistön kannat juuri senhetkisiin polttaviin teemoihin.

———————————

Ensimmäisen Yrittäjäpaneelin aiheina oli mm. Sipilän hallituksen aloitteesta kehitetty innovaatioseteli, joka tuli yritysten haettavaksi 3.10. Lue Yrittäjäpaneelin arviot innovaatiosetelin hyödyntämisestä.

Lisätiedot:

Kommentit

Kommentoi