EK kannustaa yrityksiä: Ota lapsi mukaan töihin 24.11.

12.10.2017

Arkinen aikuisten työpäivä on lapselle elämys. Marraskuun 24. päivänä vietetään toista kertaa Suomen kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Myös EK on mukana perhe- ja työelämää yhdistävässä kampanjassa. Kannustamme yritykset mukaan viettämään Lapsi mukaan töihin -päivää, jos se vaan niiden toimintaan soveltuu. Osallistumme myös itse ja järjestämme EK:n työtehtäviä avartavaa ohjelmaa henkilöstömme eri ikäisille lapsille parin tunnin ajan.

Moni lapsi ei välttämättä tiedä, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työn teko on. Myös isovanhempi, kummi tai muu lapselle läheinen aikuinen voi ottaa lapsen mukaan omalle työpaikalleen. Näin myös ne lapset, joiden vanhempien työhön vierailu ei sovellu, pääsevät mukaan.

Tarkoituksena ei ole teettää lapsilla töitä, vaan lähinnä tutustuttaa heidät aikuisten arkeen. Myöskään koko päivää työpaikalla ei tarvitse viettää, vaan muutama tunti riittää hyvin.

Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita on vietetty jo vuosia esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Päivän pääjärjestäjinä ovat Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto ja TEM, yhteistyökumppaneina EK, Akava, STTK ja SAK.

Sovi lapsen tulosta työpaikallasi etukäteen. Tärkeää on myös  poissaolopyyntö koulun käytäntöjen mukaisesti.

Oman työpaikan voi ilmoittaa mukaan päivän viettoon osoitteessa www.lapsimukaantoihin.fi . Samalla sivustolla voi myös käydä haastamassa muita yrityksiä mukaan, tutustua viime vuoden kokemuksiin ja hakea inspiraatiota oman ohjelman järjestämiseen.