EK mukana Omistajanvaihdosviikolla

26.10.2022

Suomen ensimmäinen omistajanvaihdosviikko pyörähtää käyntiin. Viikon aikana (31.10–4.11.) järjestetään suuri joukko tapahtumia, jotka on suunnattu ostajille, myyjille, luopujille, jatkajille, asiantuntijoille, ja myös poliittisille päättäjille

Omistajanvaihdos on usein yrittäjälle herkkä aihe ja siitä puhumista arastellaan. Tarvittavia toimenpiteitä ei aloiteta vaan valmistautumista lykätään. Uudet yrittäjät eivät startup-huumassaan tunnista omistajanvaihdosta, yritysostoa, reittinä yrittäjyyteen. Alueellisesta elinvoimasta ja houkuttelevuudesta huolta kantavat eivät täysin oivalla onnistuneiden omistajanvaihdosten merkitystä. Kuitenkin tälläkin hetkellä lähes 15 000 työnantajayritystä ja niiden 90 000 työpaikkaa on omistajanvaihdoksen kynnyksellä. Tutkimukset osoittavat myös, että Suomessa on 55-vuotiaita täyttäneitä yrittäjiä 74 000, jotka seuraavan kymmenen vuoden kuluessa ovat luopumassa yrittäjyydestä tavalla tai toisella: lopettamalla, myymällä yrityksen tai sukupolvenvaihdoksen kautta.

Toimintaa yritysten hyväksi

Asiassa ei ole mitään syytä pitää kynttilää vakan alla ja ujostella, vaan toimiin on tartuttava. Niinpä Ov-foorumi ryhtyi toimiin ja kokosi suuren joukon tapahtumia yhteen viikkoon, jotta omistajanvaihdokset saavat ansaitsemansa huomion, toteaa Ov-foorumin puheenjohtaja Jari Huovinen.

Ov-foorumi on järjestänyt Omistajanvaihdoskonferenssin vuosittain jo yksitoista kertaa. Tänä vuonna konferenssi järjestetään Naantalissa, jonne kokoontuu yli 100 omistajanvaihdoksiin omistautunutta henkilöä. Konferenssin lisäksi tarjolla on myös useita muita tapahtumia.

Useilla paikkakunnilla tapahtuu. Helsinki, Lahti, Tampere, Seinäjoki, Vaasa, Lappeenranta, Jyväskylä, Rovaniemi. Yhdessä olemme tehneet upean urakan yritysten hyväksi, toteaatapahtumaviikon järjestäjänä toimiva Anneli Komi. Tutustu viikon tarjontaan: https://ov-foorumi.fi/