EK:n uusi Talouspulssi kertoo, miten käy taloudelle ja yrityksille koronakriisissä

03.04.2020

EK aloittaa uuden Talouspulssi-sarjan, jonka tavoitteena on koostaa näkemys siitä, mihin talous, yritykset ja suomalainen työ ovat menossa koronakriisin pyörteissä. Talouspulssissa analysoimme, mitä pitäisi tehdä, jotta suomalaisten työpaikat ja yritykset saataisiin pelastettua ja talous käännettyä nousuun koronakriisin helpottaessa.

Nostamme päivittäin esiin tärkeimmät talousluvut Talouspulssi-twiitissä ja viikon lopulla Talouspulssi-studiossa keskustelemme merkittävimmistä talousluvuista, viikon kuumimmista puheenaiheista ja siitä, mitä kuuluu yrityksille. Talouspulssi-studiossa on luvassa myös vieraita yhteiskunnan eri aloilta.

Talouspulssi 11.6.

Milloin rokote koronavirukseen saadaan markkinoille? Millaista sijoitusstrategiaa nyt kannattaisi noudattaa? Olisivatko maskit hyvä tapa luoda luottamusta työpaikoille palaamiseen?

Koronakevään viimeisessä Talouspulssi-studiossa keskustellaan maskeista, jäljityssovelluksista ja rokotteista.

Valtionvelan kehittymistä analysoi EK:n pääekonomisti Penna Urrila ja työpaikalle paluun esteitä EK:n Exit-työryhmän jäsen, hallitusammattilainen, bisnesenkeli Leena Niemistö. Studion puikoissa EK:n viestintäpäällikkö Vesa Perälampi.

Talouspulssi 5.6.

Hallitus linjasi tällä viikolla, että ei anna maskisuositusta. Mitä tästä ajattelee EK:n koronaoperaatiokeskuksen vetäjä, Accenturen Suomen ja Pohjoismaiden toimitusjohtajana toiminut Frank Korsström?

Viikon Talouspulssi-studiossa pureudumme myös koronakriisin työllisyysvaikutuksiin. Miten kauas hallituksen työllisyystavoite karkaa? Talouspulssi-studiossa vieraana EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen ja EK:n COVID-19-operaatiokeskuksen ruoriin tarttunut Frank Korsström. Keskustelua studiossa luotsaa EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mari Haavisto.

Talouspulssi 28.5.2020

Millä tavalla yritysten pitäisi kantaa yritysvastuunsa koronakriisissä? Miten korona on vaikuttanut verokertymään? Hallitus suosittaa edelleen etätyötä, mutta mitä toimistoille palaamisesta ajattelee Pekka Lundmark?

Tämän viikon Talouspulssi-studiossa vieraana EK:n hallituksen puheenjohtaja, Fortumin toimitusjohtaja ja Nokian tuleva toimitusjohtaja Pekka Lundmark sekä EK:n veroasiantuntija Tiina Ruohola. Talouspulssi-studiota luotsaa tällä viikolla EK:n viestintäpäällikkö Vesa Perälampi.

Talouspulssi-studio 15.5.2020

Talouspulssi-studiossa katsottiin koronaa päätoimittajan silmin. Miten koronakriisiä on johdettu maan hallituksen toimesta?

Miksi testausmäärät eivät kasva, mikä STM:ssä on suurin ongelma? Miten koronakriisi heijastuu euroalueen talouteen? Talouspulssi-studiossa vieraana Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki ja EK:n pääekonomisti Penna Urrila. Keskustelua vetää EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mari Haavisto.

Talouspulssi-studio 8.5.

Maan hallitus julkisti hiljan suunnitelmansa talouden avaamisesta, mutta jätti suosituksen etätyöstä voimaan. Millaisia toimia yritykset olisivat hallitukselta odottaneet? Riittääkö tämä talouden elpymiseksi? Vastaukset näihin ja siihen, miten EK:n asiantuntijaorganisaatio on varautunut työpaikalle paluuseen selviävät Talouspulssi-studiosta!

Talouspulssi-studion vieraana EK:n Osaa­mi­sen, digin ja HR:n johtaja Taina Susiluoto ja EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen. Keskustelua luotsaa EK:n viestintäpäällikkö Vesa Perälampi.

Talouspulssi-studio 30.4.

Vappuun myös hieman asiaa taloudesta ja koronakriisistä? Talouspulssi-studion Vappuspesiaalissa vieraana SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Mitä Eloranta ajattelee EK:n keskiviikkona julkaisemista ehdotuksista talouden avaamiseksi? Viikon merkittävimmät talousluvut summaa EK:n pääekonomisti Penna Urrila. Keskustelua vetää vapun kunniaksi EK:n viestintäpäällikkö Vesa Perälampi.

Talouspulssi-studion Vappuspesiaali on osa Sisäministeriön ja poliisin organisoimaa #virtuaalivappua. Tervetuloa mukaan viettämään virtuaalivappua!

Talouspulssi-studio 24.4.

Riittääkö testauskapasiteetti talouden avaamiseen? Mitä seuraavaksi tulisi EVAn ekonomistin Sanna Kurrosen mielestä tehdä? Kuinka pitkään koronavirus-epidemia kestää?

Talouspulssi-studion Ekonomisti-extrassa Euroopan ostopäällikköindeksiä analysoi EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen ja maailmantalouden suuntaa koronakriisissä arvioi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn ekonomisti Sanna Kurronen. Keskustelua luotsaa EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mari Haavisto.

Talouspulssi-studio 17.4.

17.4. Talouspulssi-studiossa puidaan valtiovarainministeriön ennustetta ja keskustellaan yritysten tilanteesta.

Miten rajoitustoimet ovat vaikuttaneet suomalaisiin yrityksiin ja miten talous tilanteesta kärsii? Jo kolmannessa Talouspulssi-studiossa talouslukuja avaa EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen ja EK:n yrityksille tekemää koronakyselyä ruotii EK:n johtava asiantuntija Jari Huovinen. Keskustelua luotsaa tuttuun tapaan EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mari Haavisto.

Talouspulssi-studio 9.4.

9.4. Talouspulssi-studiossa pureudumme kehysriihen päätöksiin ja kysymme yrityksien esittämiä kysymyksiä elinkeinoministeri Mika Lintilältä.

Onko yrityksille luvassa suoraa tukea valtiolta? Koska rajoitustoimista voidaan luopua ja miten talous saadaan uuteen kasvuun? Mikä on näkymä talouden toipumiseen? Elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi kehysriihen päätöksiä ja vastaa EK:n jäsenyritysten esittämiin kysymyksiin. EK:n pääekonomisti Penna Urrila avaa taloustilannetta ja EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mari Haavisto kysyy päivän polttavimmat kysymykset.

Talouspulssi-studio 3.4.

Ensimmäisessä Talouspulssi-studiossa 3.4. arvioimme, miten koronakriisi vaikuttaa Suomen talouteen ja yrityksiin. Paneudumme EK:n yrityskyselyn tuloksiin ja kysymme, riittävätkö suojaimet? Ja luovimme jo suuntaa siihen, miten tästä tilanteesta noustaan ja millaisia päätöksiä EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies odottaa ensi viikon kehysriiheltä.

Mukana tällä viikolla Talouspulssi-studiossa ovat EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen ja EK:n asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara. Keskustelua luotsaa EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mari Haavisto.

 

Mitä pitäisi olla enemmän, mitä vähemmän? Kenet haluaisit nähdä Talouspulssi-stuodiossa? Kerro se meille: talouspulssi@ek.fi.

Talouspulssin taustalla sisältöjä ja tekniikkaa haravoivat EK:n Mari Haavisto, Jukka Manninen ja Riina Kasurinen.