EK:n Yrittäjävaltuuskunnan Kari Jussi Aho ja Tomi Lantto ehdolla ”Hyvä omistaja 2018” -kilpailussa

20.09.2018

Hyvä omistaja -kilpailussa on ehdolla kaksi EK:n Yrittäjävaltuuskunnan vaikuttajaa: Kari Jussi Aho sekä Tomi Lantto. Molemmilla on vahvat näytöt suomalaisen omistajuuden ja yrittäjyyden edistämisestä. Äänestys on käynnissä 30.10. asti www-osoitteessa yrittajastaomistajaksi.fi.

Omistajuus ja pk-yrittäjyys ovat EK:n vaikuttamistyön keskeisiä prioriteetteja. Siksi on ilahduttavaa, että Hyvä omistaja 2018 -kilpailun kahdeksan ehdokkaan joukossa on kaksi edustajaa EK:n hallituksesta ja Yrittäjävaltuuskunnasta.

Kari Jussi Aho vie päättäjille Suomalaisen omistajuuden toimintaohjelman viestiä

Kari Jussi Aho toimii EK:n hallituksen varapuheenjohtajana ja Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtajana. Hänen johdollaan on valmisteltu Suomalaisen omistajuuden toimintaohjelma. Sen päämääränä on luoda omistajuudesta nykyistäkin vahvempi dynamo Suomen kansantalouteen, kiteyttää Aho:

”Avainasemassa on pk-sektorin omistajien kannustaminen kasvuun, kansainvälistymiseen ja työllistämiseen. Näin taloudellinen hyvä saadaan heijastumaan laajasti yhteiskuntaan työpaikkojen, investointien, talouskasvun, verotulojen ja hyvinvoinnin muodossa. Kaikki voittavat!”

Omassa perheyrityksessään Aho on esimerkki pitkäjänteisestä ja kasvuhakuisesta omistajuudesta johtaessaan Rukan ja Pyhätunturin matkailubisnestä jo toisessa polvessa.

Tomi Lantto kantaa omistajan vastuuta

Myös Tomi Lantto panostaa vahvasti luottamustehtäviin toimiessaan EK:n hallituksessa ja Yrittäjävaltuuskunnassa. Ahon tapaan hän vaikuttaa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n hallituksessa, jossa hän toimii puheenjohtajana.

Lantto johtaa Antell-konsernia, jonka osaomistajana hän puhuu vastuullisen johtajuuden puolesta:

“Omistajuudesta nousee päällimmäisenä mieleen vastuu ihmisistä ja työpaikoista sekä mahdollisuus rakentaa parempaa Suomea.”

Lantto korostaa kaikessa henkilöstön merkitystä. Tämä näkyy myös toimitusjohtajan omassa ajankäytössä ja prioriteeteissa. Antell onkin ollut Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksen kärjessä neljänä vuonna.

Kaikki Hyvä Omistaja 2018 -kilpailun ehdokkaat ovat esikuvallisia omistajia ja vaikuttajia. Ahon ja Lanton ohella ehdolla ovat Outi Luukko, Aaro Cantell, Mika Ihamuotila, Kyösti Kakkonen, Maria Martikainen ja Asko Schrey.

Tutustu ehdokkaiden esittelyihin ja äänestä 30.10. mennessä: https://yrittajastaomistajaksi.fi/hyva-omistaja/