Elinkeinoelämän ympäristöfoorumin uusi puheenjohtaja Hans Sohlström: rima korkealle ja tähtäin maailmalle

03.05.2012

Ympäristöliiketoiminnassa on nyt etsikkoaika. Kotikentällä tulee yhdistää voimat, jotta Suomesta päästään riittävän nopeasti maailmanmarkkinoille. Elinkeinoelämän ympäristöfoorumi auttaa löytämään kumppaneita ja tietoa.

Osaavat kumppanit ja fiksu työnjako ovat kynnyskysymyksiä erityisesti suomalaisille kasvuyrityksille. Elinkeinoelämän ympäristöfoorumi on informaatiokanava ja kohtaamispaikka, joka kokoaa yhteen ympäristöliiketoimintaa harjoittavat yritykset ja sitä edistävät organisaatiot.

Verkostoissa mahdollisuudet moninkertaistuvat

UPM:n yhteistyösuhteista ja kehityksestä vastaava johtaja Hans Sohlström on valittu Ympäristöfoorumin puheenjohtajaksi. Sohlströmin mukaan suomalaisilla on nyt meneillään etsikkoaika:

–  Suomalaisten cleantech-yritysten osaaminen on maailmanluokkaa; tämän ovat viime vuosina myös useat pk-yritykset osoittaneet. Vaikka tie maailmanmarkkinoille kulkee monen vaiheen kautta, tulisi tähtäin asettaa alusta pitäen kansainväliselle tasolle.

–  Kukaan ei pysty valloittamaan maailmaa yksin, mutta osana vahvaa verkostoa mahdollisuudet moninkertaistuvat. Suomalaisten olisikin hyvä kääntää pienet kotimarkkinat vahvuudekseen: pienessä maassa meillä on erinomaiset mahdollisuudet verkottua kotikentällä ja rakentaa kumppanuuksia.

Ympäristöfoorumiin maksutta mukaan

Elinkeinoelämän ympäristöfoorumin jäsenyys on maksutonta. Yritykset saavat sen kautta sekä hyötytietoa että uusia kontakteja, kertoo EK:n asiantuntija Tuuli Mäkelä:

– Tavoitteena on tarjota yhdeltä luukulta helppo tapa löytää niin ympäristöalan yritykset kuin niitä palvelevat organisaatiot. Foorumi välittää tietoa rahoituksesta, tapahtumista, kilpailuista ja muista ajankohtaisista asioista.

Kaksi kertaa vuodessa jäsenet saavat kutsun Ympäristöfoorumin seminaariin, jossa on tilaisuus verkottua myös kasvokkain. Seminaari on jäsenille maksuton.

Foorumia ylläpitää Elinkeinoelämän keskusliitto EK. Ympäristöfoorumi toimii tiiviissä yhteistyössä Cleantech Finland -verkoston kanssa. Ne täydentävät toisiaan: Ympäristöfoorumi verkottaa suomalaisia toimijoita, Cleantech Finland puolestaan on niiden näyteikkuna kansainvälisille markkinoille.

Lue lisää: ek.fi/ymparistofoorumi