Energiatehokkuus tuotti tuloksia – ja tunnustusta

15.06.2017

Energiatehokkuussopimustoiminnan juhlaseminaarissa saivat tunnustuksia mm. rakennusteollisuuden, elintarviketeollisuuden ja palvelualan yritykset.

TEM, Energiavirasto ja Motiva ovat palkinneet tänään energiatehokkuutta ansiokkaasti edistäneitä yrityksiä. Tässä esimerkkejä tunnustusta saaneista yrityksistä, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan:

Rakennusbetoni- ja Elementti

Palkitsemisperusteet:

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy valmistaa erikoisbetonituotteita Hollolassa ja Lahdessa. Yrityksellä on käytössä lämmintä tehdastilaa kahden jalkapallokentän verran, yhteensä lähes 18 000 neliömetriä. Suurimmat säästöt yritys on saavuttanut parantamalla valaistuksen energiatehokkuutta. Sopimuksen mukaisesti asetetun 9 % energiansäästötavoitteen yritys saavutti lähes kolminkertaisesti. Rakennusbetoni- ja Elementti Oy liittyi ensimmäisten joukossa vuoden alussa alkaneelle energiatehokkuussopimuskaudelle 2017-2025.

Toimitusjohtaja Esa Konsti:

”Tuloksia syntyy, kun sekä oma henkilöstö että yhteistyökumppanit sitoutetaan mukaan kehittämään energiatehokkuutta. Kun uusia tuotteita kehitetään, tärkeä lähtökohta on huomioida energiankulutus koko elinkaaren leveydeltä kattaen raaka-aineiden valmistuksen, tuotannon ja siirrot sekä tuotteen käyttö.”

 

Suomen Messut

Palkitsemisperusteet:

Suomen Messut on omassa toiminnassaan aktiivisesti osallistunut kansallisiin energiatehokkuustalkoisiin. Helsingin Pasilan Messukeskuksessa on toteutettu lukuisia energiatehokkuustoimia, joiden ansiosta Suomen Messut ylitti kirkkaasti energiatehokkuussopimuksen mukaisen tavoitteensa. Yhtiö on toimillaan parantanut tuntuvasti muun muassa ilmanvaihdon energiatehokkuutta.

Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen:

”Energiatehokkuustoimien läpinäkyvyys korostuu jatkuvasti asiakkaiden suuntaan. Esimerkiksi suurten kansainvälisten kongressien järjestämisestä on turha lähteä kilpailemaan, jos vastuullisuusasiat eivät ole kunnossa, ja energiatehokkuus on iso osa tätä kokonaisuutta. Yhä tärkeämpää on sekin, että kumppanit ja henkilöstö ovat kaikessa mukana. Yhdessä teemme tämänkin työn! ”

 

Sucros

Palkitsemisperusteet:

Sopimuskauden aikana Sucros on toteuttanut kaikkiaan yli 40 toimenpidettä Säkylän ja Kirkkonummen Kantvikin tehtaillaan. Näiden toimien ansiosta yhtiön vuosittaisen energiankäytön tehostuminen ylitti sopimuskauden lopussa kirkkaasti koko 2016 päättyneen sopimuskauden hengen mukaisen 9 % energiansäästötavoitteen. Sucros on jo mukana parantamassa energiatehokkuutta myös uudella energiatehokkuussopimuskaudella 2017-2025. 

Projektipäällikkö Samuli Toivanen:

”Energiatehokkuuskatselmukset ovat erittäin hyödyllisiä. Niitä kannattaa toteuttaa niin pienemmässä kuin laajemmassa mittakaavassa, mielellään pitkin matkaa. Näin saadaan jatkuvasti kartutettua työlistaa erilaisista energiatehokkuustoimenpiteistä, joita voi sitten toteuttaa sopivan tilaisuuden tullen. Näin jatkuvan kehittämisen vire pysyy päällä!”