Esittelyssä EK:n kesätyöntekijät: Lauri Tuomela, Inessa Kiili ja Ea-Maria Jäntti

07.05.2024

EK:n kesätyöntekijät aloittivat työnsä viime viikolla. Tänä kesänä eri vastuualueilla työskentelee kolme innokasta korkeakouluharjoittelijaa.

Taloushallinnon korkeakouluharjoittelijana aloitti Lauri Tuomela. Tuomela opiskelee kauppatieteitä Aalto-yliopistossa pääaineenaan laskentatoimi. Hän on kerryttänyt kokemusta taloushallinnosta niin yritysmaailmassa kuin vapaa-ajan yhdistystoiminnassakin. EK:n taloushallinnossa Tuomelan työtehtävät koostuvat taloushallinnon toiminnan kehittämisestä sekä monipuolisista taloushallinnon avustavista tehtävistä.

”Odotan alkavalta kesätyöltä monipuolisia työtehtäviä, vastuuta ja sitä että pääsen soveltamaan oppimaani. Työtehtävän sijoittuminen nimenomaan Elinkeinoelämän keskusliittoon on myös siistiä!” Tuomela toteaa.

Työelämä- ja Vihreä kasvu -vastuualueiden yhteisenä korkeakouluharjoittelijana aloitti oikeustieteiden opiskelija Inessa Kiili. Hän työskentelee kesän monipuolisten selvitysten parissa, jotka koskevat erilaisten työmuotojen sopimuksia. Lapin yliopistossa opiskeleva Kiili on opintojensa ohessa ehtinyt työskentelemään muun muassa Euroopan parlamentissa Brysselissä sekä eri asianajotoimistoissa.

”Odotan, että pääsen työskentelemään yhteiskunnallisesti merkittävien projektien parissa ja tutustumaan uusiin työkavereihin. Työelämän ja vihreän kasvun kysymykset ovat hyvin mielenkiintoisia ja ajankohtaisia, ja odotan innolla, että pääsen syventämään näihin liittyvää osaamistani”, Kiili kertoo.

Vihreä kasvu -vastuualueen toinen korkeakouluharjoittelija on Ea-Maria Jäntti. Hän opiskelee Tampereen yliopistossa tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Opinnoissa Jäntti on päässyt syventymään talouden ja liiketoiminnan hallintaan sekä sivuaineena ohjelmistotekniikkaan. Tulevana kesänä hänen työtehtäviinsä kuuluu mielenkiintoisia tekoälyyn ja automaattiseen päätöksentekoon liittyviä selvitystehtäviä.

”Odotan erityisesti sitä, että pääsen työskentelemään ajankohtaisten aiheiden parissa osana ammattitaitoista työyhteisöä. Uskon työn EK:n Vihreän kasvun -vastuualueella antavan erinomaisen mahdollisuuden niin verkostoitumiseen että oman osaamiseni kasvattamiseen”, Jäntti pohtii.

EK:n HR-päällikkö Suvi Lahti-Leeve toivottaa kesätyöntekijät lämpimästi tervetulleiksi:

”EK:laiset ovat aidosti kiinnostuneita kesäharjoittelijoista. Meille on tärkeää, että he tuntevat olevansa osa työyhteisöämme heti ensimmäisestä työpäivästä alkaen. Olemme iloisia voidessamme tarjota kesäharjoittelijoille mielenkiintoisia ja merkityksellisiä työtehtäviä yhdessä huippuasiantuntijoidemme kanssa. Uskon, että kesäharjoittelu EK:ssa auttaa edistämään opintoja ja avaa myös mahdollisuuksia tulevaisuuden työelämässä.”

Kuvassa vasemmalta oikealle Lauri Tuomela, Inessa Kiili ja Ea-Maria Jäntti.