Finnveralta uusi rahoitusmuoto pk-yritysten kasvuun

19.04.2016

Rahoitustarjonnan monipuolistaminen on keino kirittää pk-yritysten kasvua. Siksi Finnveran uusi kasvulaina on positiivinen avaus.

Business_plan_123RF_39798667_mlRahoituksesta on tullut yhä olennaisempi kilpailukykytekijä myös pk-yrityksille. Jotta ne voivat pärjätä markkinoilla ja luoda työpaikkoja, tarvitaan monipuolisia rahoituslähteitä investointeja ja liiketoiminnan kehittämistä varten.

Siksi Finnveran lanseeraama kasvulaina on tervetullut uutinen, sanoo EK:n tuore pk-johtaja Jouni Hakala:

– Kasvulaina täydentää rahoitustarjontaa erinomaisesti juuri pk-yritysten näkökulmasta. Koska Finnvera pystyy kasvulainalla ottamaan perinteistä lainarahoitusta korkeampaa riskiä, voi se madaltaa myös muiden rahoittajien mukaantuloa ja tehdä yrityksestä houkuttelevamman rahoituskohteen. Tämä voi helpottaa rahoituksen saatavuutta esimerkiksi laajemmissa kasvu- tai kansainvälistymishankkeissa sekä omistajanvaihdostilanteissa.

Päävastuun yritysten rahoituksesta kantavat joka tapauksessa yritysten omistajat ja yksityinen rahoitussektori, Hakala muistuttaa.

– Finnveran uudella kasvulainalla on hyvät edellytykset täydentää rahoitustarjontaa ja eritoten katalysoida kasvua.

Finnveran kasvulaina pähkinänkuoressa:
• Suunnataan yli kolme vuotta toimineille pienille ja keskisuurille yrityksille sekä suuremmille ns. mid cap -yhtiöille.
• Toimii välirahoitustuotteena, jolla täydennetään esimerkiksi pankkirahoitusta. Yrityksen omarahoitusosuuden on oltava vähintään 20 %.
• Soveltuu riskipitoisempiinkin hankkeisiin. Sijoittuu etuoikeusasemaltaan oman pääoman ja tyypillisen velkarahoituksen välimaastoon.
• Ei laimenna omistajien nykyomistusta eli varteenotettava vaihtoehto perheyhtiöille.
• 300 miljoonan euron lainaohjelma voimassa 2018 saakka.
• Lisätiedot Finnverasta.