Heli Siikaluoma jatkaa kauppapolitiikan asiantuntijana

05.04.2023

Heli Siikaluoma on valittu jatkamaan kauppapolitiikan asiantuntijana EK:n Yrittäjyys, EU ja kansainvälinen kauppa -vastuualueella. Heli aloitti EK:ssa määräaikaisena asiantuntijana keväällä 2021 ja työsuhde on muuttunut nyt pysyväksi.

Heli on kokenut kansainvälisen kaupan ja kauppapolitiikan osaaja. Hän on ennen EK:lle siirtymistään työskennellyt ulkoministeriössä kaupallisena neuvoksena.

”Vihreä siirtymä ja digitalisaatio avaavat Suomelle merkittäviä kasvun mahdollisuuksia kansainvälisen kaupan areenoilla. Samalla geotalouden murros ja kasvussa oleva protektionismi vaativat EU:lta ja Suomelta aiempaakin määrätietoisempaa kauppapoliittista vaikuttamistyötä. Helillä on vahva kansainvälisen kaupan kokemus sekä kotimaasta että Brysselistä ja hän on osaavana tiimipelaajana erinomainen vahvistus EK:n edunvalvontajoukkueessa”, sanoo EK:n johtaja Petri Vuorio.

”Minulle on tärkeää, että Suomi ja suomalaisyritykset menestyvät kansainvälisessä kilpailussa. Työ elinkeinoelämän eteenpäin katsovassa huipputiimissä tarjoaa minulle loistavan mahdollisuuden työskennellä näiden tärkeiden asioiden puolesta. Olen iloinen, että voin myös jatkossa tarjota kansainvälisen kaupan ja kauppapolitiikan osaamistani EK:lla ja myös joka päivä saada uusia näkökulmia ja vaikuttaa omalta osaltani siihen, miltä tulevaisuutemme näyttää”, toteaa Heli Siikaluoma.