Johtava asiantuntija Tommi Toivola EK:n yrityslainsäädännöstä ja hallinnosta vastaavaksi johtajaksi – Hannu Rautiainen jää eläkkeelle 1.10.

07.05.2018

OTK, VT Tommi Toivola on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n yrityslainsäädännöstä sekä hallinnosta vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Toivola aloittaa tehtävässään 1. lokakuuta 2018.

Hannu Rautiainen onnittelee seuraajaansa Tommi Toivolaa.

Aiemmin Toivola on toiminut EK:ssa muun muassa yritysrahoituksesta ja omistajuus- ja yrittäjyysasioista vastaavana asiantuntijana sekä EK:n hallituksen ja hallituksen työvaliokunnan sihteerinä. Hän on työskennellyt myös Nasdaqissa ja Helsingin pörssissä johtotehtävissä eri liiketoiminnoissa.

Yrityslainsäädäntöön vaikuttaminen on yksi EK:n keskeisimmistä tehtäväalueista. Siihen sisältyvät mm. kilpailulainsäädäntö, arvopaperiasiat, aineettomat oikeudet, tietosuoja, parempi sääntely ja yhtiöoikeus. Tulevina vuosina yrityslainsäädäntöympäristöä muuttaa nopeasti mm. Euroopan unionista tuleva sääntely. Esimerkiksi digitaalisen liiketoiminnan kehittyminen haastaa yrityksiin liittyvää sääntelyä.

-Uuden lainsäädännön ohella odotukset vastuullisuudesta lisääntyvät ja vastuullinen toiminta integroituu osaksi kaikkea tekemistä. Samalla on keskeistä huolehtia siitä, että innovaatiot voivat kehittyä markkinalähtöisesti ja että yrittämiselle ja investoinneille on Suomessa kasvun ja työllisyyden turvaava kannustava toimintaympäristö, linjaa Toivola.

EK:n pitkäaikainen johtaja Hannu Rautiainen jää eläkkeelle EK:sta syyskuun lopussa 2018. Viime vuodet Rautiainen on vastannut EK:ssa yrityslainsäädännöstä ja hallinnosta, mutta hänellä on pitkä tausta myös työlainsäädännön ja työelämäkysymysten osaajana.

-EK on ollut hieno näköalapaikka. Lähden eläkkeelle 66-vuotiaana, jolloin minulla on takana 40 vuoden työrupeama Etelärannassa. EK-yhteisön ydin on säilynyt kaikki nämä vuodet: vahva elinkeinoelämän ääni, joka on kantojen tulkki ja ratkaisujen tekijä, arvioi Rautiainen.