Virkamiehestä edunvalvojaksi: Taina Susiluoto edistää Suomen ja yritysten menestystä nyt EK:n vinkkelistä

02.02.2018

Taina Susiluoto on aloittanut EK:n johtajana 1.2. Hän vastaa mm. liittoyhteistyön kehittämisestä ja edunvalvonnan koordinaatiosta. Koulutukseltaan hän on juristi.

Aiemmin hän on toiminut yritys- ja alueosaston päällikkönä työ- ja elinkeinoministeriössä ja vastannut yrittäjyyden edistämisestä, yrityspalveluista, Team Finlandista, Ely-keskuksista sekä aluekehityksen EU-rahastoista. Lisäksi hän on työskennellyt puolustusministeriössä ja kansainvälisissä tehtävissä.

-Olen ollut 18 vuotta virkamiehenä. Sen maailman minä osaan ja tunnen ja sitä osaamista voin hyödyntää EK:ssa. Nyt pääsen piirun verran lähemmäksi yrityksiä. Olen innoissani oman ajattelun uudistamisesta. Katselen samoja asioita vähän eri vinkkelistä, eli miten suomalaiset yritykset pärjäävät ja miten Suomi menestyy onnistuneen yritystoiminnan kautta kansainvälisessä kilpailussa.

Miltä toivot asioiden näyttävän vuoden päästä työpöytäsi takaa katsottuna?

Olisi mahtavaa jos EK olisi toiminut hyvänä pelinrakentajana ja onnistunut tuomaan liittojen ja yritysten äänen yhtenäisenä poliittiseen päätöksentekoon, niin että Suomessa olisi parhaat mahdolliset olosuhteet yrittää ja uudistua.

Tehtävänäni on mm. pitää huolta, että meillä varmasti on kalenterissa kaikki liittojemme ja yritysten kannalta keskeisimmät asiat, joita valtionhallinnossa ja ministeriöissä liikkuu.

Elinkeinoelämän yhtenäinen ääni tuo voimaa vaikuttamiseen ja uudistumiseen, joka on nyt todella tärkeää seuraavaa hallitusohjelmaa ja nopeasti muuttuvaa kansainvälistä maailmaa ajatellen.

Miten sovitat perheen ja vaativan työsi?

Minulla on 3 lasta, joista pienin alle vuoden vanha.

Se, että haluan olla hyvä äiti ja perhe on todella tärkeä, ei ole este vaativille tehtäville työelämässä. Järjestelemistä ja määrätietoista itsensä johtamista se tietysti vaatii.

On määriteltävä ne keskeiset asiat, joilla arki saadaan sujumaan ja jotka ovat tärkeitä perheelle, itselle ja kaikkien hyvinvoinnille.

On oltava itselleen armollinen eikä tavoitella täydellisyyttä.