Etsimme ympäristöpolitiikan asiantuntijaa Vihreän kasvun vastuualueelle

05.07.2024

Tule mukaan edistämään vihreää kasvua! Etsimme nyt Elinkeinoelämän keskusliittoon vaikuttamistaitoista ympäristöpolitiikan asiantuntijaa Vihreän kasvun vastuualueelle toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Vihreä kasvu -vastuualueen tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan paras vihreän siirtymän toteuttaja, jossa talouden ja ympäristön kannalta kestävä kasvu perustuu maailman luokan osaamiseen ja innovaatioihin. Keskeisiä teemojamme ovat ilmasto, ympäristö, energia, digitalisaatio, logistiikka, osaaminen sekä tutkimus ja innovaatiot.

Tehtävä tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan vihreän kasvun edistämiseksi Suomessa ja Euroopassa. Keskeisenä tehtävänäsi on edistää laajasti ympäristöpolitiikan eri osa-alueita kiertotaloudesta vesi- ja luontopolitiikkaan. Tehtävän suuntaa muovaavat myös Euroopan komission tulevat linjaukset. Osaamisen kehittäminen on keskeisessä roolissa ja tämä uusi tehtävä muovautuu valitun henkilön oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Vastuualueemme on tunnettu laajasta asiantuntemuksestaan ja vaikka tehtävässäsi korostuu itsenäinen työskentely, saat aina tukea ja sparrausta kollegoiltasi. Lähimmäksi työpariksesi saat ympäristöpolitiikasta vastaavan juristin. Työskentelet monipuolisesti laajan liittoyhteisömme sekä eri sidosryhmien kanssa.

Toivomme, että voit aloittaa tehtävässä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään syksyllä 2024.

Mitä odotamme sinulta?

Tehtävässä menestyminen edellyttää itseohjautuvuutta sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Tehtävässäsi tulet paneutumaan lainsäädäntöehdotuksiin, joiden syvällinen perehtyminen vaatii huolellisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Työssäsi menestymisen kannalta on olennaista, että sinulla on kyky omaksua uutta tietoa, tunnistaa elinkeinoelämän kannalta keskeiset kokonaisuudet ja pitää yllä jatkuvaa oppimista.

Odotamme sinulta

 • Tehtävään soveltuvaa loppututkintoa. Koulutuksesi voi olla esimerkiksi oikeustieteellinen (OTK/OTM), kaupallinen (KTM), yhteiskunnallinen (VTM, HTM, YTM) tai teknillinen (DI) korkeakoulututkinto.
 • Useamman vuoden relevanttia työkokemusta ympäristöpolitiikan alalta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja/tai liiketoiminnasta.
 • Erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja sekä huolellista työotetta.
 • Erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Katsomme eduksi

 • Aiemman kokemuksen kansallisesta ja EU-päätöksenteosta.
 • Aiemman osaamisen ja kokemuksen kiertotalouden parissa työskentelystä.

Mitä voit odottaa meiltä?

 • Ensiluokkaiset kehittymismahdollisuudet. Pääset syventämään osaamistasi tunnetussa vaikuttajaorganisaatiossa muun muassa erilaisissa koulutuksissa tai työkierroissa.
 • Hyvät verkostoitumismahdollisuudet. Pääset laajentamaan verkostoasi alan parhaiden asiantuntijoiden joukossa.
 • Osaavat ja mukavat kollegat. Meillä työskentely on paitsi ammattimaista, myös rentoa ja mukavaa.
 • Joustavat hybridityömahdollisuudet. Työskentelemme sopivassa suhteessa toimistolla ja etänä. Toimistomme sijaitsee Helsingin parhaimmalla paikalla osoitteessa Eteläranta 10.
 • Kilpailukykyisen palkan ja edut. Etuihin kuuluu muun muassa lounasetu, liikunta- ja kulttuurietu, työmatkaetu, laajat työterveyspalvelut ja kuntosali toimistolla.
Tule mukaan edistämään vihreää kasvua!

Hakua hoitaa Paragraaffi ja voit hakea tehtävään jättämällä hakemuksesi sekä palkkatoiveesi Paragraaffin hakujärjestelmään viimeistään torstaina 23.7.2024. Paragraaffin haastattelut järjestetään etäyhteyksin viikoilla 30–31. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n haastattelut sijoittuvat viikolle 32.

Hae tehtävään Paragraaffin hakujärjestelmässä

Heräsikö sinulla kysymyksiä? Senior Legal Talent Consultant, CEO & Partner Katariina Tuomela kertoo mielellään lisää tehtävästä (040 5765 709, katariina.tuomela@paragraaffi.fi).

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten puolestapuhuja ja yhteiskunnallinen uudistaja – tehtävänämme on menestyvä Suomi. Yhdessä eri toimialoja edustavien jäsenliittojemme kanssa olemme mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja myös rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Päätyötämme on vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun sekä tukea sitä osallistumalla julkiseen keskusteluun. Toimintaamme ohjaavat markkinatalouden, vastuullisuuden ja yrittäjyyden periaatteet.

Tavoittelemme osaajia erilaisista taustoista ja moninaisilla kyvykkyyksillä. Haluamme edistää monimuotoisuutta työyhteisössämme. EK on huippuosaajien ja hyvien tyyppien talo.