Juho Mäki-Lohiluoma asiantuntijaksi Yrityslainsäädäntö-tiimiin

22.06.2021

Juho Mäki-Lohiluoma aloittaa 20.9.2021 EK:n Yrityslainsäädäntö-tiimissä mm. sisämarkkinalainsäädännöstä, tietosuojasta ja digilainsäädännöstä vastaavana asiantuntijana.

EK:hon Mäki-Lohiluoma siirtyy europarlamentaarikko Henna Virkkusen poliittisen avustajan tehtävistä, jossa hän on vastannut mm. digitaalisia palveluita ja tekoälyä koskevan lainsäädännön seurannasta.

Hän on aiemmin työskennellyt mm. juristina, ministerin erityisavustajana ja toimittajana. Koulutukseltaan Mäki-Lohiluoma on oikeustieteen maisteri.

”Olen iloinen, että saamme Juhon kaltaisen vahvan osaajan tiimiimme. EU:sta tuleva digi- ja dataregulaatio vaikuttaa paljon myös suomalaisten yritysten toimintaan nyt ja tulevaisuudessa”, Yrityslainsäädäntö-vastuualueen johtaja Tommi Toivola sanoo.

”Digitaalisia sisämarkkinoita rakennetaan nyt vauhdilla ja uuden lainsäädännön volyymi on huomattava. On tärkeää, että suomalaisen elinkeinoelämän ääni kuuluu esityksistä käytävässä keskustelussa, ja on ilo päästä edistämään tämän tavoitteen toteutumista osana EK:n tiimiä”, Juho Mäki-Lohiluoma sanoo.

Tervetuloa meille Juho!