Jyri Häkämies: Uusi Hyvinvointialan liitto syntyy oikeaan hetkeen

03.06.2016

Elinkeinoelämän keskusliittoon syntyy uusi merkittävä liittokokonaisuus, kun sosiaalialan ja terveysalan liitot perustavat yhdessä uuden Hyvinvointialan liiton ensi vuoden alusta. Uuden liiton jäsenyrityksissä ja -yhteisöissä työskentelee noin 75 000 palkansaajaa, ja toimiala on yksi nopeimmin kasvavista. Uuden liiton käytännön työ on tarkoitus aloittaa jo alkusyksystä.

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan vaikuttamisen kokoaminen yhteen liittoon on luonteva ja tulevaisuuteen suuntaava päätös Sosiaalialan Työnantajilta ja Terveyspalvelualan Liitolta.

–Valmisteilla oleva sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus puoltaa voimien yhdistämistä työantajarintamalla.  Sote-uudistus avaa markkinoita ja tekee sote-palveluista entistä kiinteämmän kokonaisuuden. Uusi liitto syntyy oikeaan hetkeen, Häkämies tähdentää.

–Uusi liitto tiivistää myös EK:n järjestörakennetta. EK:n tavoitteena on, että liitot muodostavat entistä suurempia ja entistä monipuolisempaan vaikuttamiseen tähtääviä kokonaisuuksia. Tällä ratkaisulla EK:n jäsenliittojen lukumäärä vähenee yhdellä 26:een, Häkämies sanoo.