Kuntaranking julkistuu 15.2. – mitkä ovat Suomen parhaat alueet yrityksille?

18.01.2023

Kuntaranking-kyselytutkimus laittaa Suomen alueet (seutukunnat) paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuinka hyvän toimintaympäristön ne tarjoavat paikallisille yrityksille. EK toteuttaa tutkimuksen kahden vuoden välein.

Vuoden 2023 tulokset julkistuvat ke 15.2. klo 9 – 10. Teams-tilaisuus on avoin yrityksille, kuntapäättäjille ja medialle:

OHJELMA:

Tilaisuuden avaus ja moderointi
Pk-johtaja Petri Vuorio, EK

Kuntaranking 2023: tulokset ja johtopäätökset
Johtava asiantuntija Jari Huovinen, EK

Yrittäjän huomioita – missä kuntien on tärkeää onnistua
EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Tuomas Pere, Pintos Oy

Kysymyksiä ja kommentteja

Ilmoittaudu mukaan!

Sijoitukset julkistetaan seuraavista 25 seutukunnasta:

Helsinki
Hämeenlinna
Joensuu
Jyväskylä
Kajaani
Kemi-Tornio
Kokkola
Kotka-Hamina
Kouvola
Kuopio
Lahti
Lappeenranta
Mikkeli
Oulu
Pori
Porvoo
Rauma
Rovaniemi
Salo
Savonlinna
Seinäjoki
Tampere
Turku
Vaasa
Ylä-Savo

Edellisessä mittauksessa vuonna 2021 Kuntarankingin kärkikolmikon muodostivat Seinäjoen, Rauman ja Salon seudut. Isoimmat tulosparantajat löytyivät Kajaanista ja Ylä-Savosta.

Sijoitukseen vaikuttavat yritysten arvioissa erityisesti seuraavat tekijät: kuntapäätöksenteon yrityslähtöisyys (esim. kaavoituksen sujuvuus, yritysvaikutusten huomiointi päätöksissä), oman alueen julkiset yrityspalvelut (neuvonta, rahoitus, toimitilat) sekä osallistumismahdollisuus palveluiden tuottamiseen (kilpailu kuntayhtiöiden kanssa, julkiset hankinnat).

Kuntarankingiä on tehty vuodesta 2010. Se on vakiinnuttanut asemansa erityisesti kuntapäättäjien ja pk-yritysten välisessä vuoropuhelussa. Monissa kunnissa tuloksia on hyödynnetty myös elinkeinopolitiikan arvioinnin mittarina.