Kustannustuen neuvontaa saatavilla 2.7.

25.06.2020

EK:n ja Valtiokonttorin webinaari on loppuun buukattu, mutta pääset näkemään sen sisällön tallenteena 2.7. alkaen EK:n verkkosivuilta.

Loppukevään aikana valmisteltu yritysten kustannustuki avautuu haettavaksi Valtiokonttorista heinäkuussa. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tuki kohdentuu kaikkein eniten koronasta kärsiviin yrityksiin ja toimialoihin.

Kustannustuen myöntämistä ja maksamista hoitaa Valtiokonttori. Tukea haetaan Valtiokonttorin verkkosivuilta sähköisen asiointikanavan kautta. Valtiokonttori tiedottaa heti, kun sähköinen asiointikanava avataan.

EK  julkaisee verkkosivuillaan 2.7. koulutusvideon, jossa Valtiokonttorin asiantuntijat antavat konkreettista neuvontaa ja opastusta siitä, kuinka kustannustukea haetaan. (Video on tallanne 1.7. järjestettävästä samansisältöisestä webinaarista, joka on suuren suosion takia loppuun buukattu.  )

Koulutusvideolla vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin:

* Mitkä kriteerit yritykset tulee täyttää, jotta kustannustukea voi saada?
* Miten haettava summa määräytyy?
* Miten sähköinen asiointikanava toimii?
* Mitä hakemuksen täyttämisessä tulee huomioida?
* Mitä tietoa hakemuksessa tulee kertoa?

Lisätiedot:
Kustannustukea koskevaa asiakaspalvelua antaa Valtiokonttori, jonka nettisivuilta löytyy myös kaikki tämänhetkinen lisätieto aiheesta.