Metsäteollisuus: Vienti ja investoinnit kasvussa

15.05.2014

Metsäteollisuuden vienti ja tuotanto osoittivat elpymisen merkkejä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Paperin ja kartonkia tuotettiin tammi-maaliskuussa 2,7 miljoona tonnia eli yhtä paljon kuin edellisvuonna vastaavana ajanjaksona. Myös paino- ja kirjoituspapereiden pysyi lähes yhtä suurena kuin edellisvuonna.

Sellua tuotettiin tammi-maaliskuussa 1,8 miljoonaa tonnia, eli noin prosentin enemmän kuin vuoden 2013 vastaavana aikana. Sellun vienti kasvoi alkuvuodesta reilut 10 prosenttia. Myös paperia vietiin edellistä vuotta vilkkaammin.

Sahatavaran ja vanerin tuotanto kasvoivat

Sahatavaran kysyntä osassa Euroopan maista osoitti elpymistä. Toisaalta Aasian viime vuoden poikkeuksellisen hyvä veto hiipui. Kotimaan kysyntä oli vähäisen asuinrakentamisen myötä erittäin hiljaista.

Sahatavaraa tuotettiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin viisi prosenttia edellisvuotta enemmän. Vaneria tuotettiin puolestaan 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden tammi-maaliskuussa.

Metsäteollisuudessa on tänä vuonna kuultu myös uusista investoinneista Suomeen.

– UPM:n ilmoitus Kymin sellutehtaan investoinnista käynnisti investointiuutisten sarjan. Huhtikuussa julkistetut Metsä Groupin Äänekosken ja Stora Enson Varkauden investointiuutiset vahvistavat sen, että alalla on voimakas halu uusiutua, kasvaa ja vahvistaa asemaansa biotalousmarkkinoilla, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen sanoo.

www.metsateollisuus.fi

Kuva: Oleksii Shynkevych, 123rf.com