Millennium-paviljonki tuo teknologian kansalaisten keskelle

07.05.2014

Helsingin ydinkeskustassa on päässyt tutustumaan lähietäisyydeltä teknologiaan ja innovaatioihin reilun viikon ajan, kun Kansalaistorille rakennettu Millennium-paviljonki on avannut ovensa. Kohtaamispaikka on avoinna toukokuun puoliväliin.

Millennium-teknologiapalkinnon 10-vuotisjuhlasta innoituksensa saaneen kohtaamispaikan tavoitteena on nostaa teknologia osaksi yhteiskunnallista keskustelua. Kaikki paviljongissa järjestettävät tapahtumat käsittelevät teknologian ja innovaatioiden merkitystä yhteiskunnan kehittämisessä ja ihmisten elämänlaadun parantamisessa.

Nuoria innostetaan alalle

Paviljongin tarjoaja, Tekniikan Akatemia TAF kumppaneineen, pyrkii innostamaan erityisesti nuoria teknologia-alojen pariin. Nuoret voivat tutustua esimerkiksi digitaaliseen pelikulttuuriin, jonka keskiössä ovat pelien ilo, oppiminen ja yhteisöllisyys.

Ohjelma on jaoteltu kolmeen eri osaan: yleisötilaisuuksiin, koululuokille suunnattuihin tapahtumiin sekä kutsuvierastilaisuuksiin. Tarjolla on muun muassa luentoja, seminaareja, tulevaisuusfoorumeja, kilpailuja ja teknisten yliopistojen näyttely.

Yksi huippuhetki paviljongin tapahtumissa ovat Millennium-teknologiapalkinnon juhlallisuudet 6.–8. toukokuuta. Joka toinen vuosi jaettavan palkinnon tavoitteena on nostaa esiin teknologian tutkimusta sekä tehdä Suomea tunnetuksi teknologiamaana ja pohjoismaisena hyvinvointivaltiona.

Palkinnon saa tänä vuonna professori Stuart Parkin. Hänen innovaationsa mahdollistavat magneettisten muistien tallennuskapasiteetin lisäämisen tuhatkertaiseksi. Nykyisin voimme esimerkiksi katsella elokuvia verkossa, käyttää sosiaalista mediaa ja etsiä tietoa juuri sen ansiosta, että tieto on tallennettuna palvelimilla sijaitseville magneettisille muistilevyille.

Myös yrityksiä on mukana Millennium-paviljongin toteuttamisessa. Esimerkiksi Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen Wood Program -opiskelijat ovat suunnitelleet ja rakentaneet paviljonkiin sisääntuloportin yhdessä Metsä Groupin kanssa.

 

Lue lisää Millennium-paviljongista ja Millennium-palkinnosta TAFin sivuilta
Sieltä voi myös katsoa Millennium-palkintoon 2014 liittyvää paneelikeskustelua The Future of Work – Work of the Future suorana verkkolähetyksenä torstaina 8.5. klo 13:30–15:30.