Minna Ojanperä on valittu EK:n johtavaksi ympäristöasiantuntijaksi

08.11.2021

Minna Ojanperä aloittaa 4.1.2022 EK:n johtavana ympäristöasiantuntijana. Hän toimii tällä hetkellä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:ssä lakimiehenä. Ojanperä on viimeisen kymmenen vuoden ajan vastannut MTK:ssa ympäristönsuojeluun liittyvästä lainsäädännöstä ja osallistunut MTK:n edustajana lukuisiin lainvalmistelutyöryhmiin. Lisäksi hän on toiminut kiertotaloustiimin vetäjänä.

Koulutukseltaan Minna Ojanperä on oikeustieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti Turun yliopistosta. Hän on erikoistunut ympäristöoikeuteen ja aloitti vastikään Itä-Suomen yliopistossa oikeustieteiden tohtorikoulutettavana ympäristö- ja ilmasto-oikeuden parissa.

”Ympäristölainsäädäntö vaikuttaa laajasti suomalaisyritysten toimintaedellytyksiin. Olemme iloisia, että saamme tätä tärkeää tehtäväkenttää hoitamaan Minna Ojanperän kaltaisen huippuosaajan. Tekemistä riittää – esimerkiksi massiivisten ilmastovaikutteisten investointien liikkeelle saattaminen edellyttää luvitusprosessiemme merkittävää sujuvoittamista. EK haluaa myös tuottaa ratkaisuja luontokadon kasvaviin haasteisiin. Tervetuloa EK:n joukkueeseen”, toivottaa EK:n elinkeinopolitiikasta ja EU-asioista vastaava johtaja Petri Vuorio.

”Olen todella innoissani liittyessäni EK:n huippuasiantuntijoista koostuvaan joukkoon. Suomalainen elinkeinoelämä haluaa olla edelläkävijänä ratkaisemassa ilmastonmuutosta ja on sitoutunut 1,5 asteen tavoitteeseen. Käytännössä kyse on siirtymisestä hiilineutraaliin talouteen eli ennennäkemättömästä investointihaasteesta, joka tarvitsee tuekseen ennakoitavan ja sujuvan sääntely-ympäristön. Tähän olen valmis antamaan oman panokseni”, toteaa Ojanperä.

Valokuva: Maija Tallavaara-Hamari