Miten uusi tilintarkastussääntely vaikuttaa käytännössä?

EU:n uudet säännökset tilintarkastuksesta on nyt viety sisään Suomen lainsäädäntöön. Tule kuulemaan EK:n ja Suomen tilintarkastajien järjestämään seminaariin, mitä osin vaikeaselkoinenkin uudistus tarkoittaa käytännössä.

EU:n tuoreet uudistukset tilintarkastussääntelyssä ovat herättäneet yrityksissä paljon kysymyksiä. Se ei ole ihme, sillä osa uudistuksista on melko hankalia.

Miten esimerkiksi tilintarkastusyhteisöjen kierto pitää hoitaa, mitä siirtymäsäännökset tarkoittavat ja miten kilpailutus pitää järjestää?

Selkeytystä on kaivattu myös siihen, mitä ovat sallitut ja kielletyt ”muut kuin tilintarkastuspalvelut” ja miten niiden euromääräinen raja lasketaan.

Uudistuksen yhteydessä muuttuivat myös tilintarkastuskertomukset sekä yhtiöiden tarkastusvaliokuntien tehtävät.

Kaikkiin näihin kysymyksiin pyritään vastaamaan EK:n ja Suomen Tilintarkastajat ry:n järjestämässä iltapäiväseminaarissa 24. marraskuuta. Tilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea listayhtiöiden, pankkien ja vakuutusyhtiöiden edustajille.

Seminaarissa kuullaan alustuksia ja paneelikeskustelu mm. seuraavista aiheista:

  • Entistä informatiivisempi tilintarkastuskertomus
  • Sallitut ja kielletyt oheispalvelut
  • Kilpailutus ja kierto
  • Tarkastusvaliokunnan uusi rooli

Järjestäjät toivovat osallistujilta ennakkokysymyksiä, joita voi lähettää ilmoittautumislomakkeen yhteydessä. Tarkempi ohjelma julkaistaan marraskuussa.

Lue lisää: