Nuoret tekijät: Ensimmäisen työpaikan tarjoaminen nuorelle on kunnia-asia

22.07.2022

Monen nuoren ensimmäisen kosketus työelämään tapahtuu usein juuri matkailu-, ravintola-, tai vapaa-ajan alojen yrityksissä. Tänäkin kesänä alojen yritykset työllistävät tuhansia nuoria ympäri Suomea!

Porissa ja Raumalla McDonald’s työllistää vuodenajasta riippuen noin 120 työntekijää. Valtaosa työntekijöistä on nuoria, ja moni kesätyöntekijä jatkaakin töissä esimerkiksi opintojen ohella tai välivuotta viettäen. Lisäksi ravintola tarjoaa vuosittain kesätöitä ja TET-harjoittelupaikkoja useille alle 18-vuotiaille nuorille.

”Nuorten kanssa työskentely on ihan huippua! Pidän kunnia-asiana sitä, että useimmat työntekijöistämme tulevat meille ensimmäiseen työpaikkaansa ja saamme olla opastamassa nuoria työelämään, niin sen oikeuksiin kuin velvollisuuksiin”, kertoo McDonald’s -yrittäjä Johanna Junkkari.

Porin ja Rauman Mäkkäreissä panostetaan erityisesti hyvään ja reiluun johtamiseen. Työhön opastetaan ja koulutetaan työtä tekemällä, ja tässä erityisesti kokeneemmat työntekijät eli kouluttajat ovat tärkeässä roolissa.

Noora Raikisto työskentelee vuoropäällikkönä Porin Mäkkärissä. Hän päätyi lukion jälkeen viettämään välivuotta Mäkkäriin, ja on sillä tiellä edelleen.

”Työssäni on parasta sen monipuolisuus! Jokainen päivä on erilainen, vaikka ympäristö ja työkaverit pysyvät samana. Meillä töissä pidetään hauskaa ja nauretaan yhdessä paljon!”

Hiljattain Porin Mäkkärissä työt aloittanut Elle Miettinen toteaa, että mukavat ja helposti lähestyttävät työkaverit auttavat jaksamaan työssä.

”Mäkkärissä on hyvä tiimihenki, kaikki tulevat keskenään toimeen. Täällä uskaltaa myös pyytää jokaiselta apua sitä tarvittaessa. Lisäksi kaikki työntekijät ovat erilaisia, mikä on hieno asia”.

Porin ja Rauman Mäkkäreissä ydintavoitteena on, että työntekijä saa kokemuksen reilusta ja oikeudenmukaisesta työpaikasta, jossa myös mahdolliset ongelmatilanteet ratkaistaan kaikkia osapuolia kunnioittavasti.