Nuoret tekijät: Finanssialalla on monenlaisia duuneja monenlaisille osaajille

02.08.2022

Tänäkin kesänä useat Finanssiala ry:n (FA) jäsenyhtiöt työllistävät kesätyöntekijöitä eri puolilla Suomea. Kesätyöt ja harjoittelut ovat oiva mahdollisuus tutustua finanssialan monipuolisiin työtehtäviin alan eri yhtiöissä.

Kesän 2022 aikana joukko FA:n jäsenyhtiöiden kesätyöntekijöitä raottaa Finanssialalle -Instagramissa konttoreiden ovia. He kertovat, miltä arki finanssialalla näyttää kesätyöntekijöiden ja vähän kokeneempien konkarien silmin. Kokemuksistaan finanssialalla työskentelystä kertovat muun muassa Nea Vuorimies, Henni Vehmas ja Reetta Vähä-Heikkilä POP Pankista, Iiro Raitakari työeläkeyhtiö Varmasta sekä Juuli Koivunen Handelsbankenilta.

”Kyrön POP Pankissa meidät kesätyöntekijät on yllättänyt se, miten hyvin meidät on otettu mukaan. Vaikka asia ei meitä koskisikaan, pääsemme mukaan kaikkiin palavereihin, jotta oppisimme ymmärtämään laajemmin pankin kokonaisuutta”, Nea Vuorimies, Henni Vehmas ja Reetta Vähä-Heikkilä POP Pankista kertovat.

”Ainakin omalla työpaikallani Varmassa minut on yllättänyt yrityksemme työkulttuuri. Finanssialanyrityksen voisi helposti kuvitella olevan jäykähkö ja tylsä organisaatio, mutta mielestäni työskentelytavat ovat olleet todella moderneja ja työpaikalla on ollut rento ilmapiiri”, Työeläkeyhtiö Varman työntekijä Iiro Raitakari sanoo.

”Pidän siitä, että meillä Handelsbankenissa saa paljon vastuuta ja tarvittaessa apua kaikkeen mitä mieleen tulee. Jokaiselle on varmasti sopivaa hommaa ja pankissa kehittyy monipuoliseksi osaajaksi. Jos on halua oppia uutta, on myös mahdollista menestyä”, tiivistää Juuli Koivunen Handelsbankenilta.

Tutustu laajemmin finanssialan arkeen ja alan tarjoamiin mahdollisuuksiin finanssialalle.fi -sivustolla sekä @finanssialalle -Instagramissa.