Nuoret tekijät: Kesätöitä makkaran valmistuksesta tuotteiden pakkaamiseen

19.07.2022

Atrialla tehdään Suomen tunnetuimpia ruokatuotteita pihveistä pinaattilettuihin. Sesonkiaikoina lisäkäsien tarve on todellinen. Töitä on tarjolla tuotannossa, logistiikassa, henkilöstöravintoloissa sekä tekniikassa huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Lisäksi töitä on myös alkutuotannossa sekä taloushallinnon, viennin ja myynnin parissa. Atria työllistää tänäkin vuonna 700 kausi- ja kesätyöntekijää.

Kaikki Atrian työntekijät ovat tärkeitä ja palkattu tositarkoituksella. Atrialla halutaan, että kausityöntekijät onnistuvat työssään. Atria on sitoutunut osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa hyvän kesätyön periaatteisiin. Atrialla satsataan perehdyttämiseen isosti ja uusia, tuunattuja toimintatapoja mietitään jatkuvasti. Nuoret toivotetaan kesätyöinfoissa tervetulleeksi taloon, ja työnopastajat auttavat työhön tutustuttamisessa.

Koska työ on fyysistä, tarvitaan hyvän ruoan ja työporukan energiaa. Työpäivän aikana talo tarjoaa välipalat ja edullisen lämpimän ruoan. Kaikki Atrian työntekijät voivat asioida henkilökuntamyymälässä ja ostaa tuotteita kotiin viemiseksi.

Kesätyöt tehdään pääosin maanantaista perjantaihin aamu- ja iltavuoroissa. Poikkeuksena tästä ovat logistiikan rattaat, jotka pyörivät myös viikonloppuisin ja töitä tehdään kolmessa vuorossa. Kun työvuorot ovat tiedossa etukäteen, on helppo suunnitella muuta elämää.

Kesäduuni Atrialla isossa ruokatalossa opettaa tekijälleen paljon. Atrian töistä kartutettu kokemus on hyvää valuuttaa tulevaisuuden työmarkkinoilla. Hyvä hakijakokemus ja kunnon perehdyttäminen, mielekäs työ, reilut toimintatavat sekä hyvä palkkaus – tätä on atrialainen kesäduuni.