Nuoret tekijät: Kesätyöntekijät tuovat arvokasta apua hoivakoteihin

25.07.2023

Kesätyöntekijät ovat korvaamattoman tärkeitä osaajia ikäihmisten asumispalveluissa. Nuoret työntekijät tarjoavat apua loma-aikoina ja samalla kesätyö avaa ovia keikkatyömahdollisuuksiin kesän jälkeen.

Kesätyöntekijöillä on suuri merkitys sote-alalla. Työvoimapulasta kärsivälle alalle kesätyöntekijät ovat korvaamaton apu loma-aikoina ja he mahdollistavat vakituisten työntekijöiden kesälomat. Kesätyöt toimivat usein myös hyvänä keinona houkutella alalle uusia osaajia.

Sairaanhoitajaopiskelija Hilla Nivala työskentelee kesän Hoitokoti Päiväkummussa. Työssä Nivalaa on yllättänyt sen monipuolisuus sekä se, kuinka suuri merkitys omalla työllä on ja kuinka paljon siihen pystyy itse vaikuttamaan.

”Työssäni on parasta aito kohtaaminen ja kuinka omalla työpanoksella voi vaikuttaa positiivisesti muiden elämään. Työssäni minua motivoi arjen vaihtelevuus ja uuden oppiminen. Työ on itsenäistä, mutta ihmisläheistä”, Nivala kertoo.

Päiväkummun henkilöstöpäällikkö Sanna Kylliö näkee kesätyöntekijät tärkeänä voimavarana alalle. Kesätyö tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan työhön hoivakodissa ja samalla kesätyö avaa ovia keikkatyömahdollisuuksiin kesän jälkeen.

”Nuoret työntekijät tuovat ajankohtaista osaamista työyhteisöön opintojen myötä. Usein innokkuus ja energisyys on tarttuvaa, ja työpaikan perehdyttäjä saa hyvän tilaisuuden kerrata asioita ja saada ehkä uusia näkökulmia työtapoihinsa. Nuoret ovat tulevaisuutemme osaajia, tulevia työkavereita, ja on siten tärkeää antaa heille hyvä valmius työelämään”, Kylliö sanoo.