Nuoret tekijät: Linnanmäki panostaa hupimestareihinsa

18.07.2023

Kesätyöntekijöillä on valtava merkitys Linnanmäelle. Vuosittain huvipuistossa on noin 750 työntekijää eli hupimestaria.

”Hupimestarit ovat keskeisiä Linnanmäen toiminnassa, sillä juuri he luovat osaamisellaan asiakkaillemme ainutlaatuisia elämyksiä, jotka säilyvät muistoissa vuosikymmeniä”, henkilöstöjohtaja Mirva Mölsä sanoo.

Linnanmäellä panostetaan hupimestareiden perehdyttämiseen paitsi itse työtehtävään myös yleisemmin työelämään.

”Haluamme, että hupimestareillamme on kaikki onnistumisen avaimet työhönsä.
Lisäksi käymme jatkuvasti vuoropuhelua heidän kanssaan ja kehitämme yhdessä huvipuistoa. Meillä on erilaisia työpajoja ja huvipuiston strategian työstämistä, joihin rohkaisemme hupimestareita osallistumaan”, Mölsä kertoo.

Myös hupimestareiden työhyvinvointiin panostetaan. Vuosittain noin puolet heistä palaakin työskentelemään Linnanmäellä, moni jopa useaksi vuodeksi.

Walde Valtanen on heistä yksi. Hän aloitti Linnanmäellä laitetyöntekijänä vuonna 2019 ja eteni viime kesänä laitepalveluiden esihenkilöksi.

”Työskentely laitetyöntekijänä oli vauhdikasta ja antoisaa. Nykyisessä tehtävässäni laitepalveluiden vuoroesihenkilönä työtehtäviini kuuluu päivittäisen työn organisointia, erilaisiin tilanteisiin reagointia, työvuorosuunnittelua ja palkkaraportointia. Pääsen päivän aikana myös työskentelemään asiakaspalvelun parissa”, Valtanen luettelee.

Työn monipuolisuus onkin ollut iloinen yllätys Valtaselle.

”Kun aloitin, minulla oli jonkinlainen käsitys siitä, mitä työ pitää sisällään, mutta en olisi voinut kuvitella, kuinka monipuolista se oikeasti on. Olen omaksunut ja oppinut uusia työtehtäviin liittyviä taitoja ja samalla oppinut myös paljon itsestäni”, Valtanen kertoo.

Parasta työssä on kuitenkin ihmiset.

”Työyhteisö on vertaansa vailla. En voisi kuvitella parempaa työpaikkaa itselleni. Työpäivissä on monia rutiininomaisia tehtäviä, mutta kaikki päivät ovat kuitenkin erilaisia ja joka päivä oppii jotain uutta. Erittäin hienoa on myös se, että saa auttaa muita hupimestareita onnistumaan työssään. Parasta on, että myös itse saa tukea ja apua, jos sitä tarvitsee. Täällä ei koskaan ole yksin”, Valtanen kehuu.