Parhaiden mobiilipalvelujen etsintä käynnistyy jälleen

10.04.2014

Paras Mobiilipalvelu 2014 -kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehitystyöhön ja nostaa innovatiisimpia mobiilipalveluja suuren yleisön tietoisuuteen. Kilpailun järjestävät Teleforum ry ja Teknologiateollisuus ry, ja sen tukijoina on laaja joukko elinkeinoelämän toimijoita. Kilpailuaika on huhtikuusta lokakuun puoliväliin.

Seniorit tablettitietokoneella

Paras Mobiilipalvelu -kilpailu on vakiinnuttanut asemansa vuoden parhaiden palvelujen esittelijänä ja palkitsijana. Tänä vuonna kilpailussa tuodaan uusien kategorioiden myötä esille erityisesti ikääntyvälle väestölle suunnattuja palveluja, monikulttuurisuutta ja pienten kieliryhmien sopeutumista edistäviä palveluja sekä terveyden ja hyvinvoinnin palveluja.

Muissakin sarjoissa seurataan ajankohtaisia ilmiöitä ja huomioidaan esimerkiksi niin sanotun teollisen internetin piiriin kuuluvat mobiilisovellukset.

Potentiaalia paljon, huomio seniorikansalaisten tarpeisiin

– Haluamme rohkaista palveluntarjoajia kehitystyöhön. Suomi tunnetaan jo maailman parhaista mobiilipeleistä, mutta meillä on valtavasti potentiaalia muillakin alueilla, kilpailun päätuomarina toimiva asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen sanoo.

Tänä vuonna kilpailussa näkyvät erityisesti palvelut, jotka auttavat seniorikansalaisten ja kielivähemmistöjen kaltaisia ryhmiä arjen rutiinien keskellä ja estävät heitä syrjäytymästä tietoyhteiskunnan kehityksestä.

– Mielestäni kaikkien on päästävä osallisiksi tietoyhteiskunnasta. On hienoa, että näillä sovelluksilla voidaan edistää jopa kansalaisten tasa-arvoa. Lisäksi omassa sarjassaan palkitaan ensimmäistä kertaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita. Tälläkin alueella on paljon kasvupotentiaalia ja mahdollisuuksia myös kansainvälisten menestystarinoiden syntymiseen, ministeri Viitanen kommentoi.

Lisää näkyvyyttä kotimaassa ja kansainvälisesti

Kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Microsoft, Nokia, Samsung, IBM, HealthCampus, Terveystalo, Elisa, Forum Virium Helsinki, Mobiili.fi, Mobile Monday, MTV, Ohjelmistoyrittäjät ry, Sanoma, TeliaSonera sekä Startup Sauna.

Kilpailulle ja voittajille haetaan tänä vuonna aiempaa enemmän kansainvälistä näkyvyyttä. Jokaisen kategorian kolme parasta ehdokasta pääsee marraskuussa palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä järjestettävään tapahtumaan esittäytymään kotimaiselle ja kansainväliselle medialle.

– Viime vuonna kilpailuun tuli reilusti yli sata ehdotusta. Odotamme määrän kasvavan tänä vuonna uusien kategorioiden myötä, Teleforumin toimitusjohtaja Juhani Kivikangas kertoo.

Mukana kilpailussa ovat kaikki vuonna 2014 Suomen markkinoilla olevat mobiilipalvelut, jotka yleisö tai yritykset itse antavat ilmi kilpailuaikana kilpailusivustolle.

Sivustolla voi myös äänestää ehdokkaita. Äänestystulokset otetaan huomioon yhtenä arviointikriteerinä voittajia valittaessa. Kaikissa kategorioissa painotetaan palvelujen uutuusarvoa.

Parhaita mobiilipalveluja palkitaan seuraavissa kategorioissa:

Palvelut kuluttajille:
1. Terveys- tai hyvinvointipalvelu
2. Senioripalvelu – palvelu ikääntyville
3. Monikulttuurisuutta tukeva palvelu, kielivähemmistöille suunnattu palvelu
4. Hyötypalvelu
5. Peli
6. Ajanvietepalvelu

Julkiset palvelut:
7. Julkisen sektorin mobiilipalvelu

Yrityssovellukset:
8. Teollinen internet, M2M
9. Paras mobiilia toiminassaan hyödyntävä yritys
10. Yrityksen tehokkuutta tai tuottavuutta parantava palvelu

Kansainvälisyys:
11. Parhaan kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat ministeri Pia Viitasen lisäksi kulttuurineuvos Jouni Mykkänen (EETU ry), johtaja Jukka Viitasaari (Teknologiateollisuus), Jose Fernandez (Microsoft Finland), toimitusjohtaja Yrjö Närhinen (Terveystalo), Monikulttuurisuusasioiden päällikkö Anne Alitolppa-Niitamo (Väestöliitto), Mika Jaakonaho (IBM), Mika Engblom (Samsung), toimitusjohtaja Janne Aaltonen (Hyksin Oy) sekä johtaja KooPee Hiltunen (Neogames).

Lisätietoja:
Juhani Kivikangas, toimitusjohtaja, Teleforum ry, puh. 040 556 1228, sähköposti: juhani.kivikangas(at)teleforum-ry.fi
Jukka Viitasaari, johtaja, Teknologiateollisuus ry, puh. 040 823 5507, sähköposti: jukka.viitasaari(at)teknologiateollisuus.fi
kuva: 123.rf.com