Pk-yritys, hae kustannustukea – moni täyttää kriteerit

01.02.2021

Kustannustuen toiselle hakukierrokselle on varattu 550 miljoonaa euroa, mutta siitä on valtaosa vielä hyödyntämättä. Haku päättyy 26.2.

EK vaikuttaa kahdella rintamalla, tiivistää toimitusjohtaja Jyri Häkämies:

”Ensinnäkin ajamme uudistuksia kustannustuen myöntökriteereihin tulevalla 3-hakukierroksella. Tämän rinnalla tavoitteenamme on, että kaikki tukea tarvitsevat elinkelpoiset yritykset pääsisivät hyödyntämään nykyisen 2-hakukierroksen rahoitusta.”

Toiselle hakukierrokselle on varattu 550 miljoonaa euroa, mutta siitä on valtaosa vielä hyödyntämättä. EK:n arvion mukaan pk-sektorilla on vielä tuhansia yrityksiä, jotka täyttäisivät 2-kierroksen hakukriteerit.

”On selvää, että kustannustuki on tarkoitettu vain sitä tarvitseville ja hakukriteerit täyttäville yrityksille. Kannustamme kaikkia tällaisia yrityksiä Valtiokonttorin rahoitusta hakemaan. Se on myös yhteiskunnan etu, sillä tuet maksavat itsensä takaisin verotulojen ja työpaikkojen muodossa, Häkämies muistuttaa.”

Kustannustuen toinen hakukierros päättyy 26.2.:

Lue myös pk-johtaja Petri Vuorion haastattelusta, kuinka EK valmistautuu kustannustuen 3-kierrokseen ja hakee palautetta pk-jäsenyrityksiltä.