TEM vastaa huutoomme – yritykset mukaan vaikutusarviointiin

11.01.2021

Työ- ja elinkeinoministeriö tehostaa lainsäädännön vaikutusarviointeja uuden yrityspaneelin avulla, johon on haettu mallia myös EK:sta. Ensimmäinen kysely koskee yt-lain uudistamista ja siihen voi vastata 24.1. mennessä.

EK:n Yrittäjyys-ryhmän vetäjä Jari Huovinen iloitsee, että yritysjohtajia ja yrittäjiä varten on avattu uusi suora kanava lainsäätäjien luo:

”Olemme vaikuttaneet sitkeästi sen puolesta, että lainsäädännön valmistelussa panostettaisiin vahvemmin yritysvaikutusten arviointiin. Olennaista on saada pk-sektorin työnantajien ääni kuulumaan ministeriöissä. On todella hieno uutinen, että TEM käyttää nyt yrityspaneelia toiminnassaan.”

EK:lla on pitkä kokemus yrittäjäkyselyiden toteuttamisesta ja hyödyntämisestä. Siksi olemme pystyneet tarjoamaan ministeriöille myös konkreettisia malleja. Yksi sellainen on EK:n oma, jo vuonna 2016 lanseerattu Yrittäjäpaneeli, jota olemme viime aikoina hyödyntäneet mm. koronakyselyiden tekemisessä.

Liity TEM:in yrittäjäpaneeliin ja vastaa kyselyyn yt-lain uudistuksesta

Työ- ja elinkeinoministeriö perusti yrityspaneelin soveltaakseen uudenlaisia tiedonkeruukanavia lainvalmistelun ja lainsäädännön vaikutusten arviointiin. Tavoitteena on laatia entistä parempaa yrityslainsäädäntöä.

Ministeriö etsii nyt lisää jäseniä yrityspaneeliinsa – tervetulleita ovat niin yrittäjät, omistajat, toimitusjohtajat ja talousjohtajat, jotka pystyvät roolinsa valossa arvioimaan keskeisten lainsäädäntöuudistusten vaikutuksia omaan yritykseen. Pääset liittymään paneeliin TEM:in sivuilta.

Paneelin jäsenille lähetetään säännöllisesti kyselyitä, jotka liittyvät yrityksiä koskevaan sääntelyyn ja sen vaikutuksiin. Vastaukset käsitellään anonyymisti, ja paneelista voi erota koska tahansa.

Paraikaa on TEM selvittää yrityspaneelin avulla yritysten näkemyksiä yt-lain uudistuksesta. EK:n jäsenyritystenkin kannattaa siis liittyä paneliin ja vastata kyselyyn 24.1. mennessä.

Lisätietoa:
Lisätietoa TEM:in yrityspaneelista ja siihen liittymisestä
TEM:in kysely yt-lain yritysvaikutuksista