Vaasa Network – yritysten oikotie korkeakouluyhteistyöhön

08.11.2016

Uuden verkkopalvelun kautta yritykset voivat teettää opiskelijoilla projektitöitä ja rekrytoida osaajia eripituisiin toimeksiantoihin. Ne voivat liittyä markkinaselvityksiin, ohjelmistokehitykseen, palveluiden testaukseen, sosiaaliseen mediaan tai vaikkapa kansainvälistymiseen.

52799522 - hipster man writing on post-it in officeVaasan yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat ottaneet käyttöön www.vaasanetwork.fi-palvelun, joka tarjoaa yrityksille helpon ja nopean tavan hyödyntää eri alojen opiskelijoiden osaamista. EK lähti hankkeeseen mukaan tiivistääkseen pk-yrittäjien ja korkeakoulujen yhteistyötä. Verkkopalvelun on tuottanut suomalainen kasvuyritys Me2We.

Mitä yhteistyömuotoja on tarjolla?

Teetä harjoitustöitä opintokursseilla
Hyödynnä opiskelijoiden joukkoälyä uusien tuotteiden ja palveluiden ideoinnissa, kehityksessä ja kansainvälistymisessä ehdottamalla harjoitustöitä kursseille. Tai värvää opiskelijoita testaamaan uutta tuotetta tai palvelua.

Tarjoa projektityötä yksittäiselle opiskelijalle
Projektit voivat olla selvityksiä, sosiaalisen median sisällöntuotantoa, markkinoinnin ideointia tai vaikkapa käännöstöitä.

Rekrytoi harjoittelija yritykseesi
Työharjoittelu voi olla myynnin tukea, kansainvälisten kontaktien etsimistä, sosiaalisen median suunnittelua, markkinointia tai esimerkiksi graafista suunnittelua.

Tarjoa lopputyöaiheita
Lopputöiden avulla pääset pureutumaan perusteellisemmin yritystäsi koskevaan kehityshaasteeseen ja hyödyntää uusinta tutkimustietoa. Voit selvittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai kehittää palveluita, tuotteita ja prosesseja.

Tarjoa työpaikka
Vaasan korkeakoulut ovat täynnä tulevaisuuden osaajia – nappaa työmarkkinoille siirtyvät talentit yritykseesi työsuhteeseen, kesätöihin tai harjoittelijaksi.

Millaista osaamista yritykset tarjoavat?

Tarjonta elää jatkuvasti. Tällä hetkellä opiskelijat tarjoavat Vaasa Networkin kautta osaamistaan mm. brändäämiseen, budjetointiin, hankesuunnitteluun, markkinointiselvityksiin, viestintään, digitalisaatioon, rahoitukseen, yritysmyyntiin, jälleenmyynnin kehittämiseen, juridiikkaan, käännöksiin ja ohjelmistokehitykseen.

Miten yritys saa palvelun käyttöön?

Verkkopalvelun käyttö on yrityksille maksutonta ja helppoa: luo oma yritysprofiili ja julkaise sen avulla avoimet työpaikat, harjoittelupaikat, lopputyöaiheet ja projektityöt. Tai voit selailla opiskelijoiden profiileja ja heidän tarjoamaansa osaamista.

Katso verkkosivuston käytönopastusvideo.

Miksi EK on mukana Vaasa Networkissä?

Hankkeessa ovat mukana Vaasan korkeakoulujen ja kaupungin ohella kattava kumppaniverkosto. EK on mukana kannustaakseen korkeakoulujen ja yritysten elintärkeää yhteistyötä, kertoo asiantuntija Marita Aho:

– Yhteistyön merkitys kasvaa opiskelun uudistuessa. Korkeakoulutus ei etene enää määrämuotoisen ”opintoputken” mukaan, vaan opintojen kautta pitää päästä entistä vahvemmin kiinni myös työelämän konkretiaan. Vastaavasti yritykset tarvitsevat korkeakoulujen osaamista ja tutkimustietoa voidakseen kehittää omaa ylivoimaosaamistaan.