Veli-Matti Mattila ja Jyri Häkämies BusinessEuropen johtopaikoille

19.05.2018

EK:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila valittiin perjantaina 18.5. Sofiassa eurooppalaisen elinkeinoelämän ja työnantajien suurimman kattojärjestön BusinessEuropen varapuheenjohtajaksi. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies jatkaa BusinessEuropen johtokunnassa.

Nimitykset tulevat tärkeään ajankohtaan, kun valmistautuminen loppukeväällä 2019 pidettäviin Euroopan parlamenttivaaleihin on käynnistynyt. Samalla vaikutetaan EU-instituutioiden tuleviin painopisteisiin, jotka määrittävät EU:n seuraavien vuosien suuntaa.

Suomen EU:n puheenjohtajuus vuoden 2019 loppupuoliskolla tarjoaa Suomelle ja suomalaistoimijoille nyt poikkeuksellisen hyvät vaikutusmahdollisuudet. Nimitykset BusinessEuropen johtopaikoille ovat osoitus EU-edunvalvonnan painoarvon kasvamisesta EK:n toiminnassa.

BusinessEuropen kokouksessa valittiin järjestön uudeksi puheenjohtajaksi ranskalainen Pierre Gattaz, joka korosti valintansa jälkeen mm. työtä vahvistunutta protektionismin vastaan.

BusinessEuropen kevätkokouksessa keskusteltiin lisäksi digitaalisen liiketoiminnan verokysymyksistä, poliittisesta ja taloustilanteesta Italiassa, Ranskassa ja Saksassa, Yhdysvaltojen kauppapolitiikan aiheuttamisesta ongelmista sekä EU:n tulevan rahoituskehyksen painopisteistä. Useimmat jakoivat EK:n ja pohjoismaisten sisarjärjestömme kriittiset näkemykset komission digiveroehdotuksesta kuten myös EK:n näkemykset EU:n rahoituksen tulevaisuudesta ja kauppapolitiikan vaikeimmista kysymyksistä.