Yritys, ilmoita avoimet työpaikat Nuorille töitä! -verkkopalveluun

01.02.2016

EK jatkaa nuorten asialla. EK:n hallitus on sitoutunut Nuorille töitä! -kampanjaan ja haastaa kaikki EK:n jäsenyritykset mukaan nuoria työllistämään. Osallistu ilmoittamalla yrityksesi kesätyöpaikat, harjoittelut ja oppisopimuspaikat osoitteessa www.nuorilletoita.fi.

nuorilletoita_1rivinen_logo-1Nuorten koulutukseen, osaamiseen ja työllistämiseen panostaminen on kansakunnan paras sijoitus tulevaisuuteen. Siksi EK toteutti jo vuosi sitten hallituksensa puheenjohtajan  Matti Alahuhdan johdolla kampanjan, jolla haastettiin yrityksiä palkkaamaan nuoria. Hyvän vastaanoton saanut hanke saa nyt jatkoa uudistetussa muodossa.

Nuorille töitä! -kampanjan tavoitteena on välittää nuorille työelämätaitoja, opastaa työnhaussa sekä kannustaa pohtimaan omia työ- ja opiskeluvalintoja. Toisena painopisteenä on kannustaa työnantajia ottamaan nuoria ennakkoluulottomasti töihin.

Uudistettu rekrytointisivusto valmiina käyttöösi

EK:n jäsenyritykset pääsevät helpoiten mukaan Nuorille töitä! -kampanjaan siten, että ilmoittavat nuorille suunnatut avoimet työpaikkansa nuorilletoita.fi-sivustoon.

Verkkosivusto on kokenut täysremontin, jotta sekä palkkaaminen että työpaikan hakeminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Työpaikkojen ilmoittaminen on yrityksille maksutonta ja helppoa. Yritykset voivat edelleen myös haastaa toisia yrityksiä palkkaamaan nuoria. Joka viikko sivustolla näkyy viikon tähtiyritykset, jotka ovat profiloituneet erinomaisina nuorten työnantajina.

EK:n hallitus koulukiertueelle 8 paikkakunnalle

Nuorille töitä! -kampanja jalkautuu myös kiertueelle ja nuorten luo kouluihin. 8 paikkakuntaa ja 14 koulua kattava koulukiertue toteutetaan yhdessä Taloudellinen tiedotustoimisto TAT:n Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa.

Myös EK:n hallitus lähtee koulukiertueelle mukaan tapaamaan tuhansia nuoria ja kertomaan heille työelämätaidoista ja kesätyön hakemisesta:

Helsinki 8.2. Mikko Helander, Kesko Oyj, pääjohtaja
Rauma 9.2. Tuomas Pere, Pintos Oy, toimitusjohtaja
Tampere 12.2. Tero Kiviniemi, YIT Oyj, varatoimitusjohtaja
Turku 16.2. Antti Herlin, KONE Oyj, hallituksen puheenjohtaja
Vaasa 23.2. Matti Alahuhta, EK:n hallituksen puheenjohtaja
Jyväskylä 10.3. Vesa-Pekka Kangaskorpi, Keskisuomalainen Oyj, toimitusjohtaja
Rovaniemi 16.3. Johanna Ikäheimo, Lappset Group Oy, hallituksen puheenjohtaja
Seinäjoki 22.3. Veli-Matti Mattila, Elisa Oyj, toimitusjohtaja

Nuorille töitä -kampanjan lähtölaukaus tapahtuu Tampereella Rekrytori-messuilla ke 10.2. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen toimesta. Elinkeinoministeri Olli Rehn avaa messut, joiden pääyhteistyökumppani EK on. EK:n messuosastolta löytyy mm. Nuorille töitä! -popup-kahvila. Kahvilassa nuoret ja työnantajat voivat kohdata kahvikupposen äärellä ja keskustella samalla työnhausta. Messuilla on avoinna yli 4000 työpaikkaa.

Nuorisotyöllisyys EK:n avainteemoja 2016

Nuorisotyöllisyys on läpileikkaava teema EK:n useissa hankkeissa, kertoo EK:n asiantuntija Heidi Marttila.

– Nuorille töitä! -kampanjan ohella panostamme oppisopimuskoulutuksen kehittämiseen, jotta nuoret löytäisivät sen entistä paremmin. Lisäksi käynnistämme erillisen kampanjan, jolla pyrimme saamaan Suomessa tutkintoaan tekevät ulkomaalaiset opiskelijat työllistymään suomalaisiin yrityksiin sekä helpottamaan ylipäänsä akateemisten nuorten työllistymistä pk-yrityksiin. Kiinnitämme jatkuvasti huomiota myös maahanmuuttajanuorten työelämään pääsyn helpottamiseksi.