Mika Susi, EK: Kuinka monta palaa on kyberturvallisuuden palapelissä?

05.10.2018

EU:n kyberturvallisuuskuukausi on käynnistynyt. Myös elinkeinoelämä on mukana yhteisessä tietoisuuden kasvattamisessa. Ensi viikolla vietämme kyberturvallisuusviikkoa, jolloin julkaisemme EK:n kyberturvallisuutta käsittelevän vierasblogisarjan.

Elämme juuri nyt ajassa, jossa digitalisaatio antaa meille nopeasti kasvavia mahdollisuuksia, joihin on uskallettava tarttua. Mahdollisuuksien lisäksi se saa aikaan epävarmuutta ja huolia, joihin on syytä hakea ratkaisuja. Kyberturvallisuus on osa jo lähes kaikkien yrityselämän sektorien päivittäistä toimintaa. Tämän palapelin palaset tuntuvat aika ajoin olevan hukassa tai ainakin vielä laatikossa. Vaikka palasia alkaakin vähitellen löytyä, emme välttämättä hahmota mitä olemme rakentamassa.

Haluamme siksi blogisarjassamme tarkastella kyberturvallisuutta useasta eri näkökulmasta. Hahmotamme aihepiiriä Suomen tulevaisuuden menestyksen mahdollistajana, vapaaehtoisesti yhteisen hyvän eteen tehtävänä toimintana, rikostorjunnan haasteena, keskeisenä riskienhallinta- ja investointikysymyksenä sekä osana yhteiskuntamme kokonaisturvallisuutta.

Mukana blogisarjan kirjoittajina ovat eri yritysten, viranomaisten ja järjestöjen kärkiosaajat.

Kyberturvallisuus on iso palapeli, joka ei milloinkaan valmistu. Jos kuitenkin tuomme oman palasemme mukaan ja rakennamme kokonaisuutta yhdessä, voimme nähdä mitä voi olla tulossa. Kuten vanha sanonta kertoo: joskus matka voi olla tärkeämpi kuin itse päämäärä.

Nähdään siis ensi viikolla #EKkyberblogi merkeissä!

Mika Susi