Omistajanvaihdosviikolla vauhditetaan yrityskauppoja ja sukupolvenvaihdoksia

Omistajanvaihdos on ajankohtainen lähes 14 000:ssa työnantajayrityksessä, joissa on vähintään 90 000 työpaikkaa. Suomella ei ole varaa menettää yhtään elinkelpoista työnantajayritystä – siksi haemme tällä viikolla keinoja vauhdittaa pk-sektorin yrityskauppoja ja sukupolvenvaihdoksia, kirjoittaa valtakunnallisen Omistajanvaihdosfoorumin puheenjohtaja, EK:n johtava asiantuntija Jari Huovinen.

Viikko on täynnä tapahtumia ja webinaareja, joissa tarkastellaan esimerkiksi omistajanvaihdosten rahoitusmahdollisuuksia ja verotusta, yritysten arvonmääritykseen liittyviä kysymyksiä ja hallitustyöskentelyn hyödyntämistä omistajanvaihdosten kaltaisissa muutostilanteissa. Viikko huipentuu torstaina jo perinteeksi muodostuneeseen Omistajanvaihdoskonferenssiin Vantaalla.

Toivottavasti tämä viikko tapahtumineen vakuuttaa kaikki poliittiset päättäjät Omistajanvaihdosten vauhdittamisen tärkeydestä. Kyse on paitsi yritysten kasvun ja uudistumisen, niin myös positiivisen työllisyys- ja talouskehityksen näkökulmasta aivan ratkaisevasta asiasta. Omistajanvaihdoksilla turvataan olemassa olevia työpaikkoja, luodaan edellytyksiä uusien työpaikkojen syntymiselle ja rakennetaan perustaa Mittelstand-sektorin laajentumiselle.

Nyt kaikki mukaan murtamaan kasvun esteeksi muodostunutta omistajanvaihdospatoa!

Omistajanvaihdosviikon ohjelma